Mitingul utiștilor n-a fost autorizat!

05 Feb. 2009, 18:40 Seria 2
Mitingul utiștilor** n-a fost autorizat!

Reprezentanții autorităților locale au refuzat să autorizeze mitingul pentru susținerea clubului UTA, solicitat de Asociația Suporter Club UTA pentru data de 14 februarie!

 

O comisie formată din reprezentanți ai Primăriei, Poliției, Poliției Rutiere, Jandarmeriei și Poliției Comunitare a refuzat, joi după-amiază, să-și dea acordul pentru miting. „În prima fază mi s-a spus că nu se poate urma traseul stadion UTA – Gară – Bulevardul Revoluției – Primărie din cauza lucrărilor BERD. Apoi, am propus varianta stadion UTA – calea Victoriei – str. Coșbuc – str. Horia – Primărie, pentru că acolo nu sunt lucrări BERD. Mi s-a replicat că, oricum, nu se pot autoriza manifestații în fața Primăriei, pentru că, în baza unui ordin din luna mai 2008 al primarului, sunt interzise, printre altele, astfel de acțiuni la mai puțin de 200 de metri de unități de învățământ, iar lângă Primărie e Rectoratul UAV și oricum deranjăm studenții aflați în examene. De altfel, acea decizie la care au făcut referire este extrem de restrictivă. Nu se pot organiza manifestații publice la 50 de metri de baruri, pe ștrand, pe malul Mureșului, în parcuri, practic nicăieri”, a declarat Ciprian Jurma, secretar al Suporter Club UTA.

 

Utiștilor li s-a propus varianta unui miting autorizat pentru platoul din fața stadionului și li s-a cerut acceptul pe loc. Varianta este de neluat în seamă, în mod evident, pentru că platoul din fața arenei Francisc Neuman nu poate găzdui mai mult de 300-400 de persoane, în condițiile în care la miting sunt așteptați circa 3000 de suporteri.

 

„Le-am spus că nu pot să ofer un răspuns pe loc, deoarece reprezint un grup, nu fac nimic de capul meu. A rămas să ne întâlnim vineri la ora 11, pentru a veni cu o nouă propunere”, a completat Jurma.
 

05 Feb. 2009, 18:40 Seria 2
Pe aceeași temă