Incidente la Arad după meciul UTA – Rapid, în parcarea stadionului. Dan Alexa s-a bătut cu câțiva fani ai echipei pe care giuleștenii au învins-o. ”Doar nu era să stau să iau bătaie” | EXCLUSIV

Carmen MANDIȘ, Marius ANGHEL 26 Jul. 2020, 20:57 Liga 2

A fost scandal la finalul meciului dintre UTA și Rapid, desfășurat duminică seară la Arad, în etapa a 4-a a play-off-ului, joc în care giuleștenii s-au impus cu 2-1 și au stricat sărbătoarea gazdelor de promovare matematică în Liga 2. Un grup de suporteri ai ”Bătrânei Doamne”, circa 12 inși, potrivit surselor ProSport, nu au întâmpinat niciun obstacol în a ajunge la autocarul echipei Rapid și a se lua la bătaie cu antrenorul Dan Alexa. Informațiile venite dinspre Arad sunt contradictorii.

Revoltați că UTA a ratat șansa de a promova matematic la finalul acestui meci din care jucătorii lui Lazslo Balint aveau nevoie de un singur punct, cât și de reacțiile provocatoare de pe terenul de joc, imediat după fluierul final al arbitrului, ale lui Dan Alexa, o parte dintre suporterii echipei arădene prezenți în timpul jocului într-una dintre curțile vecine stadionului Motorul au mers la autocarul echipei Rapid.

Fără nicio opoziție din partea jandamilor, care ar fi trebuit să asigure paza, circa 12 suporteri ai UTA-ei au sărit la bătaie asupra lui Alexa. Antrenorul formației giuleștene, care era pe punctul de a urca în autocar, nu s-a ferit să aibă un conflict fizic cu suporterii.

Timișoreanul Dan Alexa a învins UTA cu Rapid, la Arad. Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Dan Alexa s-a bătut cu suporterii echipei UTA la finalul meciului: ”Doar nu era să stau”

S-au împărțit pumni, iar Dan Alexa nu ascunde acest lucru. ”Erau destui și nu am avut ce să fac, decât să mă apăr. Doar nu era să stau să iau bătaie. Nu au ajuns la jucători să îi lovească. Eu mă pregăteam să urc în autocar când au venit toți acei suporteri”, a spus Dan Alexa pentru ProSport.

Din tabăra giuleștenilor vin informații că Alexa ar fi pus la pământ doi-trei suporteri ai echipei UTA până când s-a intervenit și s-a aplanat conflictul.

În tot acest timp, jucătorii Rapidului ar fi privit din autocar incidentele în care era implicat antrenorul lor și niciunul dintre ei nu ar fi avut de suferit.

Pe de altă parte, alte vești venite dinspre Arad susțin că, într-adevăr, Alexa ar fi ripostat, dar că și suporterii l-ar fi agresat pe antrenor.

Jandarmii care trebuiau să asigure ordinea nu au intervenit.

Suporterii echipei UTA au urmărit meciul cu Rapid din curtea vecină stadionului

La fel ca la meciul cu Petrolul, încheiat la egalitate, scor 1-1, UTA a fost încurajată de suporteri și la întâlnirea cu Rapid. Fanii au sta într-o curte de lângă stadion, unde se află un service auto, și au cânta de acolo pentru favoriți pe întreaga durată a jocului.

Arădenii au făcut cu schimbul, s-au urcat pe gardul vecin și au putut urmări meciul cu Rapid. La final, chiar dacă UTA a pierdut, suporterii au aprins fumigenele pregătite pentru momentul de sărbătoare dacă echipa ar fi obținut un punct și ar fi reușit să promoveze matematic în Liga 1.

Timișoreanul Dan Alexa nu a scăpat de injurii pe toată durata partidei, iar la final antrenorul Rapidului a gesticulat către suporteri. Un steward a grăbit ieșirea sa de pe teren, trăgându-l în tuneul care ducea la vestiare. Ulterior au avut loc incidentele din parcare.

Suporterii echipei UTA au stat pe gard și pe clădirile din vecinătatea stadionului Motorul pentru a urmări meciul cu Rapid. Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto
Curtea vecină stadionului Motorul e atât de aproape de tribune, încât fanii au stat pe gard ca pe scaune. Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto
Suporterii echipei UTA încurajând echipa în meciul cu Rapid, de pe gardul și anexele din vecinătatea stadionului Motorul. Foto: Ciprian Petcuț / Sport Pictures
Carmen MANDIȘ, Marius ANGHEL 26 Jul. 2020, 20:57 Liga 2
Pe aceeași temă