Mâinile sus, fața la perete! S-a lăsat cu scandal între suporteri, în centrul Ploieștiului, după meciul Petrolul – ASU Poli, dar și cu rețineri făcute de Jandarmerie. Sancțiunile dictate

Marius ANGHEL 03 Nov. 2019, 11:15 Campionat
Mâinile sus, fața la perete!** S-a lăsat cu scandal între suporteri, în centrul Ploieștiului, după meciul Petrolul - ASU Poli, dar și cu rețineri făcute de Jandarmerie. Sancțiunile dictate

Meciul dintre Petrolul și ASU Politehnica a avut și o a treia repriză. După desfășurarea partidei de sâmbătă, de la Ploiești, din cadrul etapei a 15-a a Ligii 2, suporteri din galeriile celor două echipe s-au rîncăierat în centrul orașului, spiritele fiind calmate după intervenția jandarmilor, care au reținut nu mai puțin de 91 de persoane și au aplicat sancțiuni în valoare de 1.800 de lei. Majoritate suporterilor conduși la secție, 62 la număr, au fost fani ai echipei timișorene, 22 ai Petrolului și 7 ai Rapidului.

Cei ai Rapidului au apărut în peisaj, deoarece galeriile Politehnicii și echipei bucureștene sunt înfrățite, astfel că veniseră la Ploiești pentru a-și arăta sprijinul pentru „frații” bănățeni.

Conflictul a avut loc în zona Prahova, spre Centru și a fost aplanat de forțele de ordine. Totul a pornit după ce mai mulți suporteri ai Rapidului au coborât din mașini înarmați cu bâte și telescoape și i-au atacat pe ultrașii ploieșteni.

„În data de 02.11.2019, după terminarea partidei de fotbal dintre echipele FC Petrolul Ploiești și ASU Poli Timișoara, la defluirea suporterilor, în zona centrală a orașului Ploiești, urmare a aglomerației traficului rutier, în coloana unde se aflau autocarul și autoturismele personale ale suporterilor Poli Timișoara și Rapid București, a izbucnit un conflict spontan între un grup de suporteri rapidiști, susținători ai echipei oaspete și suporteri ai echipei Petrolul. Conflictul a fost aplanat imediat, de patru echipaje de jandarmi și două echipaje de poliție aflate în zonă fără a se înregistra victime și distrugeri de bunuri.

Măsuri luate:
– 62 de suporteri ai echipei Poli Timișoara au fost conduși la sediul I.J.J Prahova pentru stabilirea identității
– 22 suporteri ai echipei Petrolul Ploiești au fost conduși la Secția 4 de Poliție Ploiești
– 7 suporteri ai echipei Rapid au fost conduși la Secția 1 de Poliție Ploiești.

După stabilirea participației suporterilor la acest conflict spontan, organele de poliție și jandarmerie au aplicat următoarele sancțiuni:

– 9 sancțiuni contravenționale la Lg 61/1991 republicată, în valoare de 1800 de lei și 1 avertisment scris la Lg 61/1991 republicat”, se arată în comunicatul emis de Jandarmeria Prahova.

Imagini din momentul în care jandarmii au făcut reținerile au fost surprinse de deprahova.ro:

Pe terenul stadionului „Ilie Oană”, în timpul meciului, Petrolul a câștigat cu 1-0 meciul cu ASU Politehnica, prin golul marcat de Sergiu Arnăutu în minutul 26.

Marius ANGHEL 03 Nov. 2019, 11:15 Campionat
Pe aceeași temă