Adrian Falub nu mai vrea să fie „vinovatul de serviciu” la „U” Cluj. Mesaj pentru contestatari: „Ajunge! M-am săturat! Spuneți-mi un antrenor care are rezultate mai bune ca ale mele”

Marius ANGHEL 18 Dec. 2019, 16:25 Campionat

În ciuda seriei de rezultate pozitive pe care Adrian Falub le are la „U” Cluj, antrenorul a terminat prima parte a sezonului fiind contestat de o mare parte dintre suporterii clubului. La conferința de presă în care s-au tras concluziile evoluției echipei după 21 de etape, Falub a răbufnit și le-a cerut fanilor să-i acorde o șansă, să nu mai fie făcut prost, tâmpit sau în toate felurile, ci să fie respectat pentru ceea ce face pentru club.

Cu Adrian Falub revenit pe banca tehnică la „U” Cluj, într-un moment greu pe care îl traversa echipa la începutul acestui sezon, antrenorul a obținut în 15 meciuri din Liga 2, incluzând și înfrângerea de pe teren cu Dunărea Călărași, nu succesul la „masa verde”, trei victorii, zece egaluri și două înfrângeri. Asta după ce în primele cinci runde, cu Cristian Dulca antrenor, se înregistraseră o victorie și patru eșecuri.

Seria de remize a ținut însă „U” Cluj pe loc, iar clasarea la finalul anului, după 21 de runde, pe locul 13, cu 25 de puncte, la patru peste ultima poziție retrogradabilă, nu avea cum să mulțumească suporterii, mai ales că obiectivul pe care conducătorii îl impuseseră fusese promovarea în Liga 1.

Adrian Falub, mesaj către suporterii clujeni: „Spuneți-mi un antrenor care are rezultate mai bune ca ale mele în liga a doua”

Adrian Falub a auzit nemulțumirile suporterilor și faptul că încep să-l conteste din nou, iar la final de an a ținut să transmită un mesaj acestora. Antrenorul cere răbdare, o șansă și sprijin pentru a duce echipa în Liga 1, dar nici să nu mai fie considerat mereu „vinovatul de serviciu”. „M-am săturat! Când lucrurile nu merg bine, Falub e vinovat, Falub e prost, e slab, nu știe să antreneze”, a spus antrenorul Universității Cluj.

„Eu și cu Daniel Stanciu am venit să ducem clubul ăsta în Liga 1 și știu cum să facem. Eu am patru promovări la activ și anumite rezultate la Universitatea. Chiar dacă sunt o grămadă de oameni care mă contestă, le cer doar o șansă, pentru că nu putem să ducem clubul ăsta în Liga 1 fără sprijinul lor. Nu vreau statui, nu vreau recunoștință, le cer răbdare și o singură șansă. Dar nu cu huiduieli toată ziua și contestări. Dacă lucrurile nu merg bine, voi fi primul care o să plec. Sunt la mine acasă și nu vreau să deranjez pe nimeni. Dar nici să fiu eu vinovatul de serviciu. M-am săturat! Când lucrurile nu merg bine, Falub e vinovat, Falub e prost, e slab, nu știe să antreneze. Spuneți-mi un antrenor care are rezultate mai bune ca ale mele în liga a doua. Sau în ultimii 15 ani un antrenor cu rezultate mai bune la U Cluj. Am dus echipa de nouă luni neplătită în finala Cupei. Data trecută am promovat de pe locul 10 în liga a doua. Dar eu sunt vinovat și pentru tot ce s-o întâmplat în trecut. Toată ziua, Falub e prostul, Falub e tâmpitul. Ajunge! Nu mai vreau să tac și să accept lucrurile. Nu mai vreau să fiu vinovatul de serviciu. Am pierdut acasă un singur meci din peste 50”, a spus Falub, citat de cjsport.ro.

Falub rămâne cel puțin până la vară antrenorul echipei

Adrian Falub a revenit cu dublu rol la „U” Cluj, în luna septembrie 2019, de manager sportiv și antrenor interimar. Inițial, acesta a spus că va căuta un antrenor principal care să preia această funcție, dar, din câte se pare, tot el va rămâne până la finalul sezonului.

„Am avut discuții cu doi antrenori, dar, deocamdată, ei sunt sub contract. Probabil că, dacă nu se va concretiza nimic, voi antrena până la vară”, a spus Falub despre posibilitatea ca la „U” Cluj să fie numit un nou antrenor principal în această iarnă.

„U” Cluj iernează pe locul 13, cu 25 de puncte, la zece puncte în spatele Rapidului, ocupanta poziției de baraj pentru promovare, și la patru peste Concordia Chiajna, clasata pe ultimul loc retrogradabil. Campionatul Ligii 2 se va relua la finalul lunii februarie, Universitatea va avea reunirea pe 13 ianuarie.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Alexandru DOBRE / Mediafax Foto

Marius ANGHEL 18 Dec. 2019, 16:25 Campionat
Pe aceeași temă