Mijlocașul Eduard Stoica, golgheterul echipei severinene

23 Jun. 2009, 13:10 Seria 2
Mijlocașul Eduard Stoica, golgheterul echipei severinene

Clasată pe cinci la finele sezonului 2008-2009, FC Drobeta a avut 13 marcatori în partea a doua a campionatului, în care a izbutit numai 24 de goluri. Principalul marcator al echipei severinene a fost calafeteanul Eduard Stoica, cu patru reușite, urmat de timișoreanul Cătălin Crișan și târgovișteanul Bogdan Aldea, ambii cu câte trei goluri marcate după ce au fost introduși în teren pe parcursul meciurilor respective. De câte două ori au punctat mijlocașii Nicușor Poenaru și Milan Mitic, precum și atacantul Cristian Jenaru. Câte un gol au mai reușit fundașii Dan Ignat și Florin Epure, mijlocașii Ionel Păun și Hugo Moutinho, la fel ca atacanții Dacian Bîrza, Alexandru Fotescu și Marius Ene, ultimul evoluând doar în primele patru etape în care antrenor a fost Eugen Neagoe, după care și-a reziliat și el contractul cu FC Drobeta. Al 24-lea gol marcat de echipa severineană a fost de fapt un autogol, după ce fundașul H. Lee, de la UTA, a înscris în propria poartă în partida disputată la Vânju Mare și câștigată de gazde cu 4-2.

 

Per total, mijlocașii Stoica și Moutinho au fost golgheterii echipei din sezonul 2008-2009, ambii cu câte șase goluri, în timp ce atacatul cu cele mai multe reușite a fost Cristian Jenaru, cu doar cinci goluri. În sezonul 2007-2008, Jenaru marcase de 18 ori!

 

„Pentru mine, a fost cel mai bun sezon al carierei. Am marcat de șase ori, dar mi-aș fi dorit să fi sărbătorit promovarea în Liga I. N-am reușit. Poate au contat și desele schimbări de antrenori, precum și lipsa de experiență a multora dintre noi. Sper ca în campionatul următor să fim mai puternici”, a spus fotbalistul de 24 de ani, adus de FC Drobeta din Liga a III-a, de la Dunărea Calafat, în urmă cu 18 luni.
 

 

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

23 Jun. 2009, 13:10 Seria 2
Pe aceeași temă