CS Mioveni e gata să întrerupă seria pozitivă a echipei Sepsi. „Suntem aceeași oameni care acum trei săptămâni am fost pe locul 3”

Marius ANGHEL 25 Nov. 2016, 17:35 Liga 2
CS Mioveni e gata să întrerupă seria pozitivă a echipei Sepsi.**

CS Mioveni întâlnește sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Orășenesc, pe Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, într-un meci contând pentru etapa a 19-a a campionatului Ligii 2. Partida este ultima din turul sezonului și poate fi considerată derby-ul etapei, privind prin prisma locurilor pe care le ocupă cele două echipe înainte de acest meci. CS Mioveni se află în momentul de față pe locul 6 al clasamentului, urcând pe această poziție după victoria de miercuri cu 2-1 de la Afumați. De partea cealaltă, echipa din Sfântu Gheorghe este pe locul 2 al topului, la egalitate de puncte cu următoarea clasată, FC Brașov, 34 de puncte, dar cu un golaveraj mai bun +16 față de +13 cât au brașovenii.

În ultimele cinci partide, Sepsi a obținut numai victorii, două în deplasare și trei acasă, în timp ce Mioveniul are în tot acest timp două victorii, două înfrângeri și un egal. Pe propriul teren, CS Mioveni a disputat până acum opt partide, din care a câștigat șase (1-0 cu Olimpia Satu Mare, 1-0 cu Unirea Tărlungeni, 3-0 cu ASU Poli Timișoara, 4-1 cu ACS Berceni – rezultat anulat însă, 1-0 cu CSM Râmnicu Vâlcea, 2-0 cu Dacia Unirea Brăila) și a pierdut două (0-1 cu FC Brașov și 0-1 cu Luceafărul Oradea).

Adversarii argeșenilor au disputat în acest tur de campionat șase partide în deplasare, din care au câștigat trei (1-0 la ASU Poli Timișoara, 1-0 la CSM Râmnicu Vâlcea și 1-0 la Dacia Unirea Brăila), a remizat în două (1-1 cu CS Afumați, 1-1 cu Unirea Tărlungeni) și a pierdut una (0-3 la Olimpia Satu Mare).

Partida de mâine este un bun prilej pentru galben-verzi să își ia revanșa în fața suporterilor după ultimele două prestații de pe propriul teren și să urce din nou în clasament.

Pelici: „O victorie va conta foarte foarte mult”

Antrenorul Mioveniului, Alexandru Pelici, este destul de optimist înainte de jocul cu Sepsi OSK. Tehnicianul a vorbit despre această partidă, spunând că o victorie poate conta foate mult. „Ne așteaptă un meci greu cu Sepsi, echipă care este surpriza campionatului. Iată, o nou-promovată, aspirând acum la Liga 1. Întâlnim o echipă care îmbină experiența cu tinerețea, o echipă care are valori individuale, ca Hadnagy, Niczuly… Va fi un meci greu cu o echipă pe care o recomandă rezultatele, au doar 12 goluri primite și asta spune multe. Formează un grup compact, omogen, care încearcă să muște pe contraatac. Sperăm să continuăm o serie de rezultate bune pe care am început-o miercuri la Afumați, pentru a ne menține acolo, în obiectiv. O victorie va conta foarte foarte mult, pentru că jucăm cu echipa de pe locul 2. Este foarte important acest joc pentru noi. Sper și ne dorim să câștigăm acest joc. Dacă vom reuși sau nu, important este să se înțeleagă că suntem aceeași oameni care acum trei săptămâni am fost pe locul 3. În afară de Stancu, care este suspendat, nu avem alte probleme de acest gen, doar probleme medicale, sperăm să se rezolve și acestea, iar cei care îi suplinesc să se ridice la nivelul jocului”, a spus Pelici, citat de csmioveni.ro.

Antrenorul a vorbit în cadrul conferinței de presă de joi și despre victoria de la Afumați: „A fost un meci cu o încărcătură aparte. Aveam nevoie de punctele puse în joc, după eșecul cu Luceafărul. La Afumați au fost două reprize diferite, prima în care am reușit să marcăm și o puteam face chiar de mai multe ori și o a doua pe care am început-o prost și am permis celor de la Afumați să egaleze, a venit și eliminarea lui Stancu și se părea că vom scăpa punctele printre degete. Apoi a venit execuția lui Edi Stoica… Felicit echipa pentru că a luptat, au arătat caracter”.

Edi Stoica: „Avem nevoie de cele trei puncte”

Eduard Stoica a marcat la Afumați golul victoriei Mioveniului, și acum speră la o comportare bună a echipei în partida cu Sepsi OSK. „Sepsi este o echipă destul de bună. Sperăm să ne concentrăm și să luăm cele trei puncte. Avem nevoie de ele”, a declarat fundașul.

Eroul de la Afumați a vorbit și despre victoria de miercuri: „A fost un meci greu. Ați văzut și terenul cum a fost. Afumațiul este o echipă care joacă fotbal pe teren propriu și nu pierduse până acum. Am început bine, am avut ocazii, am condus la pauză dar apoi am luat gol în repriza a doua. A venit și acel roșu și în 10 eram dezamăgiți. Dar am crezut până la final și am câștigat. Suntem foarte mulțumiți. Cele trei puncte sunt extrem de importante pentru noi și reprezintă un pas important. Avem acum și un moral bun”.

Text și foto: CS Mioveni

Marius ANGHEL 25 Nov. 2016, 17:35 Liga 2
Pe aceeași temă