VIDEO | CS Mioveni a dat lovitura în inferioritate numerică la Afumați. Ilfovenii au pierdut primul meci acasă în Liga 2

Marius ANGHEL 24 Nov. 2016, 13:47 Campionat

Al zecelea meci pe teren propriu în Liga 2 a fost cu ghinion pentru CS Afumați. Echipa ilfoveană nu pierduse niciun joc acasă în acest sezon, însă a făcut-o în intermediara de miercuri, în etapa a 18-a, cu CS Mioveni. Jucătorii lui Vasile Neagu au pierdut cu 2-1, după ce au primit gol când evoluau în superioritate numerică.

Primă parte a jocului de la Afumați a început sub semnul echilibrului, ambele echipe reușind să ajungă destul de ușor la cele două porți și să își creeze ocazii, însă niciuna atât de mare încât să dea emoții portarilor. Ușor – ușor argeșenii au preluat controlul și, după ce au reclamat două penalty-uri, și-au atins în cele din urmă scopul. Centralul Cătălin Pană (București) nu s-a clintit la hențul lui Pivniceru (32) în careu după o centrare a lui Rădescu și nici la faultul din spate al lui Balgiu asupra lui Staicu (35, foto jos), însă nu a mai avut ce face la intrare inconștientă din spate a lui Alexandru Gheorghe asupra lui Ayza (38), de parcă gazdele căutau să se dea împotriva lor o lovitură de pedeapsă. Penalty-ul i-a permis astfel lui Marius Staicu (39) să-și amintească cum e să dai gol, deși ești atacant și ai fost adus la echipă ca o mare speranță.

Croitoru a fost brav, Obretin și-a îngropat echipa

La reluare, jucătorii lui Vasile Neagu au ieșit de la cabine mult mai deciși și, după ce au trecut pe lângă egalare la situațiile lui Olariu (47) și Vlada (47), au reușit să îl învingă pe Croitoru. Scăpat din marcaj la bara a doua la o centrare din corner, Marian Vlada (53, foto principal) a punctat sub transversală din doi metri după o deviere pe spate a lui Pivniceru. 

Pelici, nemulțumit, mută de două ori și o face neinspirat, deoarece la prima sa acțiune, fără ca măcar să atingă mingea, Bogdan Stancu (63) are o intrare criminală pe genunchiul lui Pivniceru și arbitrul îl elimină direct, la doar două minute după ce intrase pe teren.

Au urmat minute bune de dominare ale gazdelor, care au ratat în mai multe rânduri preluarea conducerii pe tabela de marcaj, prin Tudorache (71), Pivniceru (73), Costache (75), chiar Ayza (77), aproape de autogol, Verdeș (78) și din nou Tudorache (78), fie deoarece au ratat țința, fie că portarul Croitoru a salvat in extremis, cazul ultimele doi jucători enumerați.

Iar în disperarea lor de a înscrie, cei care au reușit să facă acest lucru au fost tocmai argeșenii, care erau în inferioritate. Eduard Stoica (84, foto jos) a pornit pe flancul stâng pe un contraatac și a șutat de la 25 de metri la colțul scurt, iar Opretin a scăpat mingea în plasă, intrând în pământ de rușine. Faza a fost contestată de ilfoveni ca lipsă de fair-play, deoarece Buzea zăcea pe jos și cerea oprirea jocului. În ultimele minute nu s-a mai jucat nimic, iar Mioveniul a produs prima înfrângere pe teren propriu în Liga 2 a celor de la Afumați.

După desfășurarea celorlalte meciuri ale etapei, CS Mioveni a urcat pe locul 6 cu 28 de puncte, iar CS Afumați a rămas pe 8, cu 24 de puncte. În runda următoare, a 19-a, argeșenii vor juca sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu cu Sepsi OSK, iar Afumațiul are meci tocmai luni, de la ora 18:00, în nocturnă la FC Brașov.

CS AFUMAȚI – CS MIOVENI 1-2
Marian Vlada 53′ / Marius Staicu 39′ – pen., Eduard Stoica 84′

Obretin – Al. Gheorghe, Rz. Patriche (cpt.), Buzea, Robicek – Costache (Al. Mitu 87′), V. Olariu (Verdeș 76′), Balgiu, Pivniceru – Vl. Tudorache, M. Vlada (Alin Zaharia 76′)
Rezerve neutilizate: Mișa – Petculescu, Ad. Popa, Botea
Antrenor: Vasile Neagu

F. Croitoru – Tomozei (C. Năstăsie 61′), Vișa, I. Stoica, Ed. Stoica – Boboc, Biceanu – Rădescu, Ed. Florescu (Bg. Stancu 61′), Ayza (cpt.) – M. Staicu (Nilă 75′)
Rezerve neutilizate: Oct. Popescu – Gugu, M. Galan, Iamandi
Antrenor: Alexandru Pelici
Eliminat: Bogdan Stancu 63′ (roșu direct)

Stadion: Comunal (Afumați); Arbitru: Cătălin Marian Pană (București); Asistenți: Adrian Ionescu (Târgoviște) și Alexandru Midvichi (București).

Articol scris de Marius ANGHEL
Video: CS Afumați

Marius ANGHEL 24 Nov. 2016, 13:47 Campionat
Pe aceeași temă