Metalul Reșița și-a dat restart! Gurgu a prezentat cele 17 achiziții și vorbește despre obiectivul din acest sezon

Marius ANGHEL 26 Feb. 2016, 15:21 Seria 2

După o iarnă agitată, nu însă din punct de vedere financiar, ci mai degrabă de restructurare a lotului, Metalul Reșița e pregătită pentru restartul returului Ligii 2. Aflată la -8 puncte în clasament și scăpată de grija retrogradării directe în Liga 2 la finalul returului, echipa din Valea Domanului va continua să spere la menținerea în eșalonul secund și în play-out, acolo unde va evolua grație desființării echipelor FC Caransebeș și FC Bihor Oradea.

Joi, antrenorul principal Carol Gurgu a prezentat produsul muncii sale din această iarnă. După ce a testat mai bine de 50 de jucători veniți în probe la Metalul, Gurgu i-a adus în fața presei, într-o conferință susținută la stadionul „Mircea Chivu”, pe cei 17 băieți pe care i-a oprit în lot. Acestora li se alătură și Cristian Zimmermann, George Ponoran și Adrian Holovcici, jucători care au făcut parte și din lotul din prima parte a sezonului. Zilele următoare este așteptat să revină în Valea Domanului și Modjieb Jamali.

Iată numele nou-veniților la Metalul Reșița în această iarnă:

portari: Ivan Knezevic, Ivan Lucic;
fundași: Bogdan Pitulice, Eduard Julei, Lorant Kis, Iulian Vlad, Ionuț Crăciun;
mijlocași: Eusebiu Firu, Zoran Kopre, Darius Buzdugan, Alexandru Costea, Codruț Andrei Anghel, Alexandru Maria, Elhad Naziri, Denis Botezatu;
atacanți: Robert Chira, Nikola Vitorovic.

VEZI o GALERIE FOTO cu prezentarea noilor jucători de la Metalul Reșița

Gurgu: „I-aș introduce în teren pe oricare dintre cei prezenți”

La conferința de presă de joi s-a discutat și despre primul meci oficial al Metalului din 2016. Sâmbătă, de la ora 11:00, în Valea Domanului vine Șoimii Pâncota, o echipă care încă păstrează șanse matematice să acceadă în play-off-ul Seriei a II-a. Câștigători în cele șase meciuri amicale din această iarnă, chiar fără să primească niciun gol, adevărata valoare a Metalului Reșița se va vedea astfel cu ocazia acestui joc împotriva arădenilor.

Rosso-nerii merg pe principiul că prima impresie contează, iar antrenorul Carol Gurgu spune că își dorește ca jucătorii pe care îi va desemna să intre pe teren să evolueze cât mai bine. „Mi-aș dori să am inspirație în momentul alegerii primului 11. Din punctul meu de vedere, i-aș introduce în teren pe oricare dintre cei prezenți, dar meciul nu îl putem începe decât cu un portar și cu zece jucători de câmp. Elevii mei sunt conștienți de importanța meciului și sunt dornici de victorie. Sunt convins că jucătorii care vor intra în teren își vor da viața și vor juca cât mai bine, pentru că toată lumea este cu ochii pe ei. Și noi vrem să le dăm o șansă de relansare a carierei. Pentru că au fost la Liga a III-a, unii dintre ei au fost și la Liga a IV-a, foarte puțini au jucat la Liga a II-a și mai sus. Suntem o echipă nouă, lucrăm de o lună de zile, abia ne cunoaștem, dar sper ca atunci când intrăm în teren să jucăm cât mai bine și să ieșim cu fruntea sus după terminarea celor 90 de minute. Aceasta însemnând să facem meciuri din ce în ce mai bune, iar în două-trei etape să avem un număr cât mai mare de spectatori, pentru că oamenii vin la stadion să vadă un spectacol, să vadă actorii care sunt în teren și modul de exprimare al lor să fie cât mai… fotbalistic”, a spus Carol Gurgu, citat de Express de Banat.

Despre Șoimii Pâncota, Gurgu a spus: „Este o echipă arțăgoasă, o echipă care se leagă de fiecare minge, este o echipă care are jucători cu experiență. Dar noi încercăm să ne prezentăm la meci cu cea mai bună formulă de echipă. Toți jucătorii noștri sunt tineri, eu mă bucur că domnul Rufă a avut încredere în mine, că mi-a dat mână liberă să adun băieți din toată țara. Din cei care au venit în probe, cred că i-am ales pe cei mai buni, iar la ora jocului mi-aș dori să își dea viața pe teren, să joace cât mai bine și să avem un rezultat cât mai bun. Indiferent de deznodământul jocului, aș dori să iasă cu fruntea sus, spunând: am făcut tot ce am putut pe teren”.

Din staff-ul tehnic al Metalului face parte și o legendă a Văii Domanului, Vali Boșca, noul antrenor cu portarii al echipei reșițene.

„Ne propunem să câștigăm meciul de sâmbătă, acesta este principalul nostru obiectiv. Suntem un grup unit, suntem ca o familie. Am reușit să ne acomodăm, pot spune că în această perioadă am ajuns să ne cunoaștem calitățile fiecărui jucător în parte. Cred că sâmbătă veți vedea o altă față a acestei echipe”, a prefațat meciul cu Șoimii și mijlocașul Codruț Anghel.

În altă ordine de idei, după ce ieri s-a făcut de râs cu prezentarea jucătorilor pe site-ul oficial aflat în contrucție, îmbrăcați în doar două tricouri, cu numerele 14 și 4, între timp, Metalul Reșița a corectat această eroare și a reușit să își prezinte civilizat noile achiziții și lotul.

Foto: Marian CĂ‚RĂ‚VAN (Express de Banat)

Marius ANGHEL 26 Feb. 2016, 15:21 Seria 2
Pe aceeași temă