„Meciul cu Chindia nu este important, ci foarte important pentru noi toți”

30 Mar. 2012, 15:20 Seria 2

Fotbaliștii de la FC Argeș vor încerca, as­­tăzi, să urce pe locul trei al clasa­men­tului, care, la finalul campionatului, poate duce în Liga I, în eventualitatea în care Gloria Bistrița sau FC Timi­șoara nu vor obține licența. Jucătorii lui Viorel Dumitrescu speră să învingă, de la ora 18, pe stadionul Nicolae Dobrin, pe Chindia Târgoviște, în derbiul acestei runde.

Este primul joc din acest retur de campionat pe care piteștenii îl vor juca în nocturnă. Cele două e­chipe fac parte din prima jumă­tate a clasamentului, care speră la lo­cul trei, pentru că este greu de cre­zut că FC Timișoara va lua licen­ța, dacă nu își va rezolva proble­me­le financiare.

Înaintea acestei confruntări, FC Argeș și Chindia Târ­goviște au câte 27 de puncte fie­care, însă Chindia se situează pe locul 5, datorită go­la­verajului su­perior fată de cel al piteștenilor. În confruntarea din tur, de la Târ­go­viș­­te, piteștenii au reușit să plece cu un punct, după ce au terminat la egalitate, 2-2, cu dâmbovițenii. Gaz­­dele au condus cu 2-0, însă a­ta­can­tul Rover Cârstea, care în iar­nă a fost transferat la FC Timi­șoa­ra, a reușit o dublă. În jocul de as­tăzi, speranțele lui Viorel Dumi­tres­cu se îndreaptă spre Dulcea și Ro­land Stănescu.

„Chindia este foarte bine organizată”

Antrenorul Viorel Dumitrescu speră ca jucătorii lui să dea totul pe teren pentru cele trei puncte pu­se în joc. „Meciul cu Chindia nu este important, ci foarte important pentru noi toți, pentru liniștea noas­tră. O victorie pe care ne-o do­­rim ne va urca 2-3 locuri în cla­sa­ment. În aceste zile am simțit că jucătorii noștri au o presiune asu­pra lor, presiune datorată mizei mari a acestei partide. Chindia Târ­go­viște este o echipă foarte bine organizată, cu o posesie foarte bu­nă și cu jucători importanți. În opinia mea, Chindia este una din cele mai bune echipe din serie. Da­că Poli Timișoara nu va lua licența, atunci lupta pentru locul trei se va ascuți și mai mult”, a spus ieri tehnicianul alb-violeților, Viorel Dumitrescu.

Jucătorii incerți s-au refăcut

În această săptămână, antreno­rul Viorel Dumitrescu s-a confruntat cu multe probleme medicale cauza­te de rubeolă, viroze respiratorii și ac­ci­dentări. Wallace, Croitoru, Bri­ceag, Ivănică, Cristian Andrei, Alin Popa și Marius Ion erau incerți, la în­ce­putul săptămânii, pentru aceas­tă par­tidă, iar piteștenii erau tentați să ceară amânarea partidei pentru o dată ulterioară. Între timp, majori­ta­tea acestor jucători s-au refăcut și vor fi prezenți pe teren în această sea­ră.

Vor să joace în Liga I la Pitești

Chindia Târgoviște este una din­tre cele mai stabile echipe din punct de vedere financiar din această se­rie. Formația dâmbovițeană este pa­tro­nată de Gică Popescu și Ion Cră­ciu­nescu. În eventualitatea în ca­re vor promova, oficialii Chindiei au de­clarat că vor să joace me­ciurile pe stadionul Nicolae Dobrin, pentru că arena din Târgoviște nu cores­pun­de cerințelor Ligii I.

Sursa: Curierul Zilei

30 Mar. 2012, 15:20 Seria 2
Pe aceeași temă