Mărturisirea lui Trică: „După victoria cu Bistrița am dormit și eu în sfârșit liniștit”

Marius ANGHEL 25 Oct. 2013, 13:45 Seria 2
Mărturisirea lui Trică:** „După victoria cu Bistrița am dormit și eu în sfârșit liniștit

Antrenorul „Bătrânei Doamne” spune că victoria cu Gloria Bistrița a devenit istorie și că utiștii se gândesc doar meciul de sâmbătă, de la Motru. Întrebat, însă, cum s-a simțit când spectatorii i-au scandat numele la finalul confruntării cu liderul campionatului, Eugen Trică a ne-a mărturisit următoarele:  „Bineînțeles că a fost un sentiment special, însă sunt conștient că această atitudine a spectatorilor depinde numai de rezultatele pe care le vom avea în continuare. Vă mai pot spune și altceva. După șase meciuri în care nu am cunoscut gustul victoriei am dormit și eu în sfârșit liniștit. Nu am mai făcut noapte albă, am dormit ca un prunc. Oricum, de duminică noapte deja mă gândeam la meciul de Motru și cum voi face echipa având atâtea absențe”.

Tot legat de confruntarea cu bistrițenii, Trică spune că totul a fost perfect, inclusiv atitudinea lui George Neagu. Căpitanul UTA-ei a explodat după ce Flavius Roșu l-a eliminat de pe teren și a dat penalty pentru Gloria și i-a spus unele lucruri mai dure „centralului”, fapt ce i-a adus și o suspendare de două runde, chiar și după ce pe imaginile video s-a văzut că Sidney l-a faultat pe Curtuiuș în careu.

„Totul m-a mulțumit sâmbătă. Nici măcar lui Neagu nu i-am reproșat nimic, dacă am mai avea măcar trei-patru jucători ca George am fi pe primul loc. Era normal să răbufnească la acest meci, fiindcă au fost atâtea și atâtea decizii luate de arbitri împotriva noastră, iar ele s-au adunat”, a adăugat „principalul” arădenilor.

UTA are șase absențe mari și late la Motru, Trabalka a prins în premieră lotul

Primul succes al stagiunii a lăsat urme adânci în cadrul lotului „textilist”. După cartonașele galbene încasate sâmbăta trecută, Nicolae Oltean și Ionel Țabără vor sta o etapă, același lucru afându-l miercuri seara și Sidney Faye, care a fost scos vinovat de Comisia de Disciplină pentru faultul la Curtuiuș. Însă, nici cartonașul roșu încasat de Neagu din mâna „centralului”… Roșu nu a fost șters.. Dimpotrivă, căpitanul UTA-ei va sta pe margine două runde, pentru cum ar fi comentat la decizia – de altfel, eronată – a arbitrului Timișorean. Din păcate, arădenii au și doi fotbaliști accidentați din primul „unsprezece”. Este vorba despre „închizătorul” Junior Medina și mijlocașul ofensiv, Cristian Monac.

În aceste condiții, Eugen Trică a optat pentru toți jucătorii apți, plus juniorul Kevin Trabalka. Atacantul de 18 ani a prins în premieră lotul primei echipe, alături de: Horvat, Barabas – Roman, Ardelean, Zanardini, Marcu, Gornic, Raț, Stan, Moreno, Popescu, Dumitru, Firțulescu, Bîrză, Surugiu, Tecsi, Sălăjan și Apostu. Noutățile față de disputa cu ardelenii sunt fotbaliștii crescuți în Calea Aurel Vlaicu Alex Gornic și Dan Raț, dar și Surugiu și Stan.

Ultimul chiar va îmbrăca un tricou de titular și asta pentru că nu există un alt mijlocaș defensiv de meserie în afara columbianului Moreno. „Cu toate aceste absențe, mergem să câștigăm la Motru. Nu e ușor ca toată linia de fund titulară cu Bistrița să absenteze sâmbătă, dar, cu toate astea sunt foarte optimist. Am mare încredere în jucătorii care vor intra pe teren peste două zile”, a precizat antrenorul arădenilor.

Delegația „textilistă” s-a pus în mișcare joi, după antrenamentul de dimineață, prima oprire fiind Băile Herculane. „Timpul petrecut într-o singură zi în autocar spre Pitești sau Craiova, m-a făcut să văd cât de obositoare sunt pentru jucători astfel de deplasări.  Aș vrea să ajungem mai odihniți la Motru, dar în același timp să avem parte de un antrenament în aer curat și pe un teren mai aproape de cel de sâmbătă, la Băile Herculane”, a mai explicat Trică.

În altă ordine de idei, sub comanda staffului al UTA-ei a ajuns și un portar italian de 21 de ani, care, însă, nu e tocmai pe placul lui Trică. Înainte de partida cu Universitatea Craiova, care se va disputa vineri, 1 noiembrie, de la ora 17, Campioana Provinciei speră să-și asigure serviciile unui portar cu experiență liber de contract. În schimb, antrenorul „alb-roșiilor” anunță că Predrag Pocuca e un capitol închis pentru el, atâta timp cât croatul nu a mai răspuns chemărilor „oficialilor” arădeni.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 25 Oct. 2013, 13:45 Seria 2
Pe aceeași temă