Marius Ene: „N-am vrut să merg la Ploiești”

22 Feb. 2009, 14:26 Seria 2
Marius Ene:**

Declarat liber de contract, atacantul de 25 de ani a semnat pe doi ani și jumătate cu ocupanta locului secund din Seria a II-a, FC Drobeta
 

Au existat oferte și din străinătate. De ce nu s-au materializat?
A contat pentru mine să rămân în țară. Mai am multe de spus aici. Timp pentru un contract afară mai este. Când am să plec, vreau să las Drobeta în Liga I.

 

Ai jucat și la Petrolul, iar Marius Șumudică, care ți-a fost în tur antrenor la Progresul București, te-a dorit la FC Ploiești…
I-am spus că la Ploiești nu mai vreau să joc, indiferent cum se numește echipa. Pe viitor, dacă situația contractuală îmi va permite, mi-aș dori să mai lucrez cu Șumudică, un antrenor căruia îi prevăd o carieră frumoasă în fotbalul românesc. Acum sper ca amândoi să ne îndeplinim obiectivele pentru retur.

 

Totuși, de ce ai ales FC Drobeta?
În primul rând, m-a încurajat proiectul de la Severin. Aici se vrea performanță, iar eu plecasem de la o echipă care își propusese promovarea și am vrut să aleg un club care are același obiectiv. Sper să ajut cât mai mult noua mea echipă.

 

FC Drobeta l-a adus în atac și pe Bogdan Aldea, originar din Târgoviște…
Eu sunt din Moreni, așa că vom forma un atac dâmbovițean la FC Drobeta. N-am mai jucat împreună cu Aldea. Am fost adversari de câteva ori, dar sper să facem treabă bună la Severin.

 

Atacanții prezenți în tur în lotul echipei severinene au marcat foarte puțin. Câte goluri ți-ai propus la Drobeta?
La Drobeta mi-am propus să promovez. Nu contează cine va marca, dar pentru că vin în linia ofensivă, nu vreau să dezamăgesc suporterii, la care eu țin foarte mult. Din păcate, am înțeles că nu vom juca acasă prea curând, dar sper ca stadionul să fie gata măcar pentru ultimele etape, pentru că avem nevoie de sprijinul spectatorilor.

 

Spectatorii vor ca FC Drobeta să promoveze în premieră în Liga I!
Voi face tot posibilul pentru a-i mulțumi, iar la vară vreau să defilăm împreună prin tot orașul și să sărbătorim printr-o baie în Dunăre!
 

 

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
 

22 Feb. 2009, 14:26 Seria 2
Pe aceeași temă