Marian Pană, noul antrenor al Metalului

Marius ANGHEL 23 Sep. 2013, 12:19 Seria 2
Marian Pană,** noul antrenor al Metalului

Noul antrenor al echipei de fotbal CS Metalul Reșița este Marian Pană. Acesta a fost prezentat oficial astăzi în cadrul unei conferințe de presă susținută la Stadionul „Mircea Chivu” din Valea Domanului.

După ce s-a lovit de refuzurile lui Alin Artimon și Stelian Gherman, președintele grupării reșițene, Cătălin Rufă s-a orientat către un alt antrenor, iar Marian Pană pare a fi soluția ideală în acest moment pentru Metalul Reșița.

Noul antrenor a venit în Banat cu gândul de a continua muncă bună făcută de Alexandru Pelici, propunându-și un obiectiv îndrăzneț, probabil și după evoluția peste așteptări de la Craiova, clasarea în primele șase echipe și participarea în play-off. „Ca priorități, vreau să continui munca bună pe care a făcut-o fostul antrenor, să obținem rezultate”, a spus Marian Pană, care a completat: „Știu că nu va fi ușor, dar eu zic că lotul permite să performezi. Ne dorim să dăm totul la fiecare meci, ne așteaptă un meci foarte greu, pe care vom încerca să îl câștigăm și sper să reușim. Lucrurile sunt clare din punctul meu de vedere. Rezultatele sunt cele mai importante și ne dorim și mi-aș dori personal să văd că vin din ce în ce mai mulți oameni la stadion. Am simțit că autoritățile locale sunt aproape de echipă, de domnul Rufă și, implicit de mine, și acesta este un lucru extraordinar.”

Marian Pană a declarat că un rol important în decizia de a veni la Reșița l-a avut și faptul că știa echipa și știa că există un lot de jucători cu care se poate face performanță. „Nu m-am gândit foarte mult în momentul în care am fost sunat, consider că rolul antrenorului este să antreneze, să își facă meseria. Am acceptat, știam echipa, știam ce mă așteaptă. Am văzut meciul de la Craiova, echipa a confirmat așteptările, a fost chiar peste așteptări. Acest fapt m-a determinat să vin la Reșița, pentru că eu consider că am un lot de jucători cu care pot să muncesc bine. Pot să-mi pun ca obiectiv o clasare cât mai sus în clasament, în primele șase. Este pentru prima oară când vin la Reșița, n-am avut ocazia nici ca fotbalist să joc la Reșița, cunosc tradiția acestui club, acestui oraș. Consider că Reșița merită să aibă o echipă în Liga I. Nu știu când se va întâmpla treaba asta, dar consider că ar trebui ca un oraș cu o asemenea tradiție să își impună și un asemenea obiectiv. Cunosc publicul, care este pătimaș și frumos. Am venit să muncesc, să-mi fac meseria cât mai bine. Am găsit o echipă bună, pe care vreau să o fac performantă, restul rămâne să vorbim mai mult pe teren, pentru că până la urmă ce se întâmplă pe teren e cel mai important lucru.” spune Marian Pană, antrenor CS Metalul Reșița.

Formația reșițeană a plecat la Vaslui, pentru meciul din șaisprezecimile Cupei României, cu un lot în mare parte schimbat față de cel cu care a fost abordată partida de campionat cu CSU Craiova. S-a preferat odihnirea unor jucători, în perspectiva meciului cu Minerul Motru, de sâmbătă, 28 septembrie, din Valea Domanului, din etapa a patra a Ligii a II-a de fotbal, Seria Vest.

Marian Pană nu va sta pe bancă la meciul de marți, de la Vaslui, echipa urmând să fie condusă de Dan Potocianu, antrenorul echipei secunde a clubului, care evoluează în Liga a IV-a Caraș-Severin.

Sursa: Arena bănățeană

Marius ANGHEL 23 Sep. 2013, 12:19 Seria 2
Pe aceeași temă