Mărginean speră ca finanțatorii Gazului să se țină de promisiune și să achite unul dintre cel trei salarii restante. „Se apropie Paștele și să sărbătorim și noi ca și creștinii”

Marius ANGHEL 18 Apr. 2016, 18:01 Seria 2

Gaz Metan Mediaș trece printr-o perioadă excelentă după reinstalarea lui Cristian Pustai ca antrenor, câștigând cele două partide disputate până acum în play-off-ul seriei vestice a Ligii 2. Găzarii au avut primul meci acasă cu CS Mioveni, scor 3-1, golurile fiind marcate de Băjenaru (`22), Coșereanu (`68) și Munteanu (`70), iar al doilea joc l-au desfășurat la Baia Mare, acolo unde s-au impus cu 2-1, datorită „dublei” lui Gavra (`4, `68).

„Pericolul numărul 1 pentru promovare suntem doar noi”

După demisia lui Ioan Horoba, Gazul are un nou președinte, pe Ioan Mărginean, care speră să se rezolve probleme clubului pentru a petrece liniștiți sfintele Sărbători Pascale, iar principalul obiectiv al echipei este promovarea în Liga 1.

„Ne dorim să promovăm. E unica șansă. Deci Gaz Metan Mediaș are obiectiv promovarea. Eu spun că am găsit la Mediaș o infrastructură de Liga 1, un lot de Liga 1, antrenor de Liga 1. Problema e că și jucătorii noștri au ceva probleme, cum are și clubul. Sperăm ca sponsorii noștrii principali, Romgaz și Transgaz, care pe această cale le mulțumesc pentru condițiile pe care le avem de pregătire, de antrenament și de refacere, dacă ajută bunul Dumnezeu că vin Sfintele Paști, poate se uită și la noi, să ia jucătorii și oamenii muncii salarii. Important e să își realizeze obiectivul și, după aceea, Pustai, avem mare noroc că s-a reîntors, sunt convins că va rămâne pentru că el e omul casei. Pericolul numărul 1 pentru promovare suntem doar noi, vă dau cuvântul meu de onoare. Noi trebuie doar să dovedim în continuare seriozitate, multă dăruire în pregătire, în jocuri, în tot ce se organizează că în mod normal, dacă ai liniște la echipă, condiții de pregătire, vitaminizare, refacere, ar trebui să ai un atuu față de restul echipelor, care, am înțeles, că majoritatea au probleme”, a declarat președintele găzarilor.

„Noi avem un mare atuu, că echipa e unită”

Gruparea medieșeană are și ea probleme financiare, la fel ca celelalte echipe din Liga 2. Jucătorii nu au primit niciun salariu pe anul acesta, dar președintele este optimist și speră ca, odată cu venirea sa la echipă, cei îndreptățiți să își onoreze promisiunile și să depună banii în conturile jucătorilor.

„E greu când nu ești plătit de la începutul anului, pentru că mulți jucători noi care au venit de la echipe tot care au avut probleme și e greu să faci unitatea de echipă. Știe toată lumea că nu s-a primit salariile pe luna ianuarie, februarie și martie. De aceea, pe această cale, sper, având în vedere că se apropie Paștele, să primească angajații clubului și jucătorii un salariu, ca să sărbătorim și noi Sfintele Paști ca și creștinii”, nu s-a ascuns Mărginean, ca mai apoi să comenteze și situația contracandidatelor la promovare: „Părerea mea e că UTA și Chindia sunt cele mai periculoase echipe, dar noi luăm fiecare meci în parte pentru că antrenorul a transmis lotului și echipei că trebuie să facem orice sacrificiu, să lăsăm orice problemă deoparte, că promovarea e la îndemâna noastră. Câștigăm și putem să nu depindem de seria rezultatelor. Noi avem un mare atuu că echipa e unită și a înțeles că această perioadă grea, cât de curând, într-o zi, două, trei să sperăm că va înceta și atunci sunt convins că îi capacităm și pe jucătorii care au venit în iarnă, gen Cazan, Gavra. Nu e problemă cu Albuț, care e cu experiență, dar ei înțeleg că la Mediaș chiar nu e rea-voință. A fost doar circuitul actelor, dar sunt convins că se va rezolva și problema aceasta. Venirea mea la Mediaș a fost doar cu o singură condiție, să asigure salariile, ca să putem munci liniștiți, jucătorii să se gândească la fotbal. Pe această cale, urez succes echipei din Baia Mare în continuare și să își apere șansele cu aceeași ardoare cu care au jucat și cu noi. Le doresc succes”.

Gaz Metan Mediaș rămâne, după victoria de la Baia Mare de sâmbătă, liderul play-off-ului Seriei a II-a a Ligii 2 cu 27 de puncte, cu unul mai mult față de UTA Bătrâna Doamnă. În etapa următoare, marți, de la ora 18:00, medieșenii primesc vizita echipei FC Brașov.

Articol scris de Carmen BIZĂ‚U
Foto: Dan BUIA

Marius ANGHEL 18 Apr. 2016, 18:01 Seria 2
Pe aceeași temă