„Mă simt trădat!” Reacția lui Napoli după ce a aflat de pe net că va fi demis

Marius ANGHEL 24 Jan. 2014, 16:49 Seria 2

Nicolo Napoli (51 de ani) nu se afla în Craiova în minutele în care site-urile de sport anunțau numirea lui Marin Condescu în funcția de manager general. Italianul care se află la a patra experiență pe banca echipei din Bănie probabil că s-a obișnuit deja cu desele schimbări de situație. „Acum e ceva, peste o oră e altceva! Asta e România, asta e Craiova”.

Napoli are un ton al vocii grav și ferm, specific celor din Sudul Italiei. Pare că nimic nu-l mai surprinde. Nici măcar faptul că Adrian Mititelu i-a trimis un sms prin care îl anunța că ar fi bine să vină mai repede la Craiova pentru că are o „urgență”, după care nu i-a mai răspuns la telefon. Pentru a afla „urgența” de la televizor și de pe site-urile de specialitate. Condescu tocmai anunțase că va conduce pe FC Universitatea și că noul antrenor va fi Emil Săndoi. Cum credeți că s-a simțit Napoli?

– Cum să vă spunem? Antrenorul Craiovei sau fostul antrenor?
– (Râde) Sunt antrenorul Universității, asta e clar. Atât timp cât am stat șase luni la această echipă fără să primesc vreun ban, vă dați seama că nu pot renunța așa ușor. Domnul Mititelu trebuie să-mi dea anumite explicații. Dar și banii pe cei trei ani de contract, plus restanțele.

– Ce ați simțit când ați auzit știrea înlocuirii dvs. de la televizor?
– Mai întâi am văzut-o pe site-uri, apoi l-am auzit pe domnul Condescu vorbind la televizor. Incredibil… Oricum, nu prea mă miră, pentru că sunt lucruri ce se întâmplă des în România. Niciodată nu știi dacă ce se vorbește acum rămâne valabil și peste o oră.

– Și, totuși, Adrian Mititelu nu v-a căutat să vă dea o explicație?
– Nu.

– Vă știți de atât timp…
– Hai să-ți spun ceva: Mititelu mi-a dat zilele trecute un sms, în care mă ruga să vin de urgență vineri la Craiova. Atât! L-am sunat pentru a afla detalii, dar nu mi-a mai răspuns. Apoi n-a mai fost nevoie să-mi răspundă, pentru că am văzut totul în presă…

– Ce v-a determinat să vă întoarceți a patra oară la Craiova. Bănuiesc că vă făcuserăți o părere despre Adrian Mititelu…
– Domnule, eu n-am revenit la Craiova pentru Mititelu, ci pentru suporteri. Echipa asta are cei mai frumoși suporteri din România și cum puțini se găsesc în lume. Vă spun sincer asta. Fotbalistic vorbind, am trăit momente incredibile la Craiova. Ei au fost alături de mine și de echipă în toate clipele grele, care n-au fost puține, iar eu nu pot să uit asta.

– Bine, dar noul manager a anunțat că va veni un alt antrenor, Emil Săndoi.
– Așa a spus domnul Condescu, dar înainte de asta și dumnealui, și Mititelu vor fi nevoiți să aibe o discuție cu mine.

– Nu v-ar tenta și un alt post la echipă? Director tehnic…
– Nu, niciodată. Meseria mea e cea de antrenor principal și asta voi face. Am putut merge secund la Juventus, dar n-am vrut. Sunt antrenor principal, asta îmi e meseria și asta voi face.

– Ce v-a spus Adrian Mititelu în turul campionatului? Care a fost discursul său legat de problema financiară?
– Ne spunea mereu să avem răbdare, pentru că va face rost de bani. L-am crezut pentru suporteri și pentru jucători. Acum văd că a găsit soluția…

– Ce sentimente vă încearcă în aceste zile?
– Sincer? Mă simt trădat! Să nu se înțeleagă de aici că nu vreau binele echipei, nicicum! Aștept și eu să mi se explice niște lucruri. Să discut cu domnii Mititelu și Condescu, să văd ce au de spus, pentru că și eu am câte ceva de spus. Probabil că mâine seară voi ajunge în Craiova. Până atunci, salutați-i pe suporterii Craiovei!

Articol scris de Iulian VÂLVOIU

Marius ANGHEL 24 Jan. 2014, 16:49 Seria 2
Pe aceeași temă