Luptă aprigă pentru locul trei în seria 2

01 Feb. 2012, 15:59 Seria 2
Luptă aprigă** pentru locul trei în seria 2

Convinse că Timișoara nu va avea drept de promovare, Chindia Târgoviște, Gaz Metan Severin, Alro Slatina și UTA Arad speră să acceadă în Liga I de pe locul trei. Distanțată în fruntea clasamentului, FC Timișoara riscă la finele sezonului chiar și retrogradarea în Liga a III-a, din cauza datoriilor de câteva milioane de euro către mai multe cluburi din străinătate, dar și către bugetul statului român.

Echipa patronată de Marian Iancu s-a despărțit deja de titularii Alexandru Curtean (Dinamo București), Iulian Tameș (Dinamo București), Andrei Zăgrean (Voința Sibiu) sau Laszlo Sepsi, în timp ce Dorin Goga ar putea și el să plece din Banat. FC Timișoara așteaptă sprijinul factorilor locali și i-a transferat pe golgheterul seriei Rover Cârstea (FC Argeș) și pe George Petcuț (Unirea Alba Iulia), iar astăzi a plecat în cantonament în Spania, la Marbella.

Nici Gloria Bistrița nu și-a reglementat situația financiară și de-abia a făcut rost de bani pentru a achita cantonamentul planificat în Antalya. Echipa antrenată de Nicolae Manea n-a impresionat însă la capitolul achiziții, deși l-a pierdut pe Gabriel Velcovici, plecat la Alro.

De altfel, echipa din Slatina pare să aibă cea mai stabilă situație financiară, după ce săptămâna trecută a primit aproape 600.000 de euro de la Consiliul Județean Olt. Robert Săceanu (FC Snagov), Laurențiu Boroiban (Gaz Metan Severin), Alin Vigariu (Gaz Metan Severin) și Roberto Boboacă (FC Argeș) sunt restul achizițiilor importante perfectate în această iarnă de echipa pregătită de Daniel Mogoșanu, clasată pe locul 7, la doar un punct sub Gaz Metan, aflată pe 4.

Echipa severineană se poate lăuda în această iarnă doar cu transferul lui Silviu Bălace (FC Vaslui), dar mizează și pe tinerii Alex Zaharia (Juventus București), Dan Ignat (FC Olt), Alex Dandea (CSM Rm. Vâlcea) și Alex Marin (Juventus București).

„Cluburile care au probleme mai au timp să-și pună la punct situația financiară, iar Slatina e o echipă care cu siguranță va lupta pentru primele locuri”, a spus Marian Bondrea, antrenorul echipei severinene. Gaz Metan ar putea primi în această lună 1,2 milioane de lei de la factorii locali, jumătate din suma alocată de autoritățile din Olt pentru Alro Slatina.

Chindia mizează pe olteni, Argeș și Unirea au pierdut cei mai buni jucători

Ocupanta locului 3, Chindia Târgoviște, l-a adus pe postul de antrenor pe mehedințeanul Flavius Stoican, după care și-a întărit locul cu severineanul Mădălin Mihăescu (Dinamo II București) și craiovenii Sorin Bușu (Petrolul Ploiești), Florin Epure (Damila Măciuca) și Alin Petrea (Primavera Roma).

Clasată pe 5, FC Argeș Pitești l-a mai pierdut pe Cosmin Năstăsie (CS Mioveni) și singurul transfer notabil e cel al lui Adrian Dulcea (Alro Slatina).

Echipa de pe locul șase, Unirea Alba Iulia, se confruntă cu unele probleme financiare și are șanse mici să țină în retur pasul cu pretendentele la promovare. De altfel, mai mari șanse decât Argeș și Unirea la ultima treaptă a podiumului pare să aibă UTA Arad, de pe locul opt. „Bătrâna doamnă” i-a achiziționat în această iarnă pe Bogdan Mara (Skoda Xanthi), George Neagu (CS Mioveni), Andrei Cărpinișan (Victoria Brănești), Cătălin Bucur (Arieșul Turda) și Vasillios Gallanis (Gaz Metan Mediaș). Spre deosebire de Chindia, Gaz Metan și Alro, care merg în Antalya, UTA va face pregătirea de iarnă în țară.

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

01 Feb. 2012, 15:59 Seria 2
Pe aceeași temă