Licitația pentru „Ion Moina” pe ultima sută de metri

16 Jun. 2009, 14:59 Seria 2
Licitația pentru

După ce s-a înregistrat un număr record de cereri pentru documentație și caietul de sarcini necesare pregătirii unei oferte pentru licitația de ridicare a stadionului "Ion Moina", luni s-au înregistrat doar cinci ofertanți.
Este vorba de ACI Cluj, Concefa Sibiu, OHL, Astaldi și MBS Group. Toți aceștia ofertanți s-au prezent la licitație cu asociați, mulți dintre aceștia aflându-se pe lista de firme care au achiziționat documentații în ultimele săptămâni.

În locul fostului stadion " Ion Moina" se dorește ridicarea unei arene cu o capacitate de 30.596 de locuri din care 29.648 la gradene și 948 în loje pentru VIP-uri, care să respecte normele impuse de criteriile FIFA și UEFA. Investiția va fi suportată din fondurile Consiliului Județean Cluj, iar pentru lucrările din acest an sunt necesare 35,5 milioane de lei. Proiectul se va derula în perioada 2009 – 2011.

“Sperăm să nu întâmpinăm probleme în procedura de adjudecare, astfel încât să putem demara lucrările cât mai curând”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.
Primul ofertant, Aci Cluj se va asocia cu Transilvania Construcții, UTCN, Con A, Bogart, Das Engineer Group, Dico și Țigănaș și Grup 4 Instalații.  Suma cerută e de 115,548 de milioane de lei, fără TVA  și s-a oferit un termen de 24 de luni.

A doua ofertă vine din partea companiei spaniole Obrascon Huarte Lain (OHL). Aceasta s-a asociat cu Napoca SA, ASA CONS Romania, Hidroconstrucția, Modern Bau, Panpetrol, TCI și TIAB.Aceștia au cerut 141,200 de milioane de lei, fără TVa și au estimat că stadionul va fi gata în 24 de luni.
Oferta cu numărul trei a venit din partea companiei Astaldi Italia în colaborarea cu MAX BOGL și Bog Art București. Aceștia au cerut 207,092 de milioane de lei și au estimat ridicarea arenei în 24 luni.
Penultima oferta vine din partea MBS Group Turda în asociere cu Arcadia engineering si Conarg construct. Oferta lor e de 164,853 de milioane de lei, iar termenul tot de 24 de luni. 
Ultima ofertă vine de la compania Concefa din Sibiu care se va asocia cu West Group Architecture București și Intersport Cluj-Napoca. Oferta financiară e de 129,237 milioane de lei, iar termenul de 24 de luni. 
Consiliul Județean Cluj a estimat întreaga investiție la 45 de milioane de euro. Acest prag a fost depășit de ofertantul Astaldi Italia care a cerut 49,3 milioane de euro.
Cea mai mică oferta a venit din partea Aci Cluj care s-a angajat să ridice stadionul contra sumei de 27,5 milioane de euro.

sursa: clujeanul.ro

16 Jun. 2009, 14:59 Seria 2
Pe aceeași temă