Liberty sare la gâtul arbitrului Balaci!

03 Mar. 2009, 11:14 Seria 2
Liberty sare la gâtul** arbitrului Balaci!

Conducerea lui CF Liberty este hotărâtă să-i facă memoriu lui Marian Balaci, după ce arbitrul cu pricina a decis, prin decizia sa, rezultatul meciului de sâmbătă de la Deva.

 

După cum se știe, în minutul 80 al meciului, un jucător al gazdelor s-a aruncat în careu, invocând un contact fizic cu apărătorii salontani Popovici și Oltean. Doar că aceștia erau, fiecare, la doi metri, respectiv jumătate de metru de atacantul Savin.

„Nu putem să acceptăm că munca din teren a fost furată de o astfel de decizie. Stăm de sâmbătă seara în fața televizorului, ne uităm la DVD și nu ne vine să credem ce decizie s-a luat”, spune vicepreședintele CF Liberty, Cătălin Sărmășan.

 

În schimb, presa hunedoreană a luat atitudine și a spus lucrurilor pe nume. „Bițiș a deschis scorul după ce a transformat cu siguranță o lovitură de pedeapsă, ușor acordată de centralul Marian Balaci”, scrie Hunedoreanul, în timp ce publicația Servus Hunedoara apreciază clar că „în minutul 80 Mureșul Deva primește cadou un penalty din partea arbitrului Marian Balaci”.

 

Poate cel mai cunoscut specialist din vestul țării, reputatul profesor Ion V. Ionescu, a analizat faza la TVR 3, în studioul teritorial din Timișoara, în cadrul emisiunii sportive „În prelungiri”. „Hai că faza asta a fost tare. Nu am văzut în viața mea o simulare mai clară decât asta”, a afirmat Jackie Ionescu.

 
Balaci a făcut „praf” multe jocuri

 
De altfel, arbitrul Marian Balaci a ajuns în scurt timp un personaj controversat al fotbalului românesc. În 2005, severineanul era fotbalist la divizionara B CSM Râmnicu Vâlcea, al cărei președinte onorific era tocmai Gheorghe Constantin, actualul conducator al Comisie Centrale de Arbitri.

 

După numai doi ani – un termen record – Balaci fluiera deja ca arbitru în B! Și nu oricum. Pe 3 iunie 2007, adică a doua zi după debut, delegat fiind la un meci din Liga a IV-a din Severin, Recolta Dănceu – Victoria Deveșel, Balaci a fost lovit cu piciorul în spate de către antrenorul echipei gazdă, Virgil Barbu, iar o piatră aruncată din spatele gardurilor care împrejmuiesc terenul de joc l-a lovit pe arbitru în piept. Motivul? Favorizarea flagrantă a echipei oaspete.

 

Și nu este singurul incident cu Marian Balaci. În toamna anului 2006, portarul echipei CS Strehaia, Geamănu, i-a facut KO pe arbitrul Marian Balaci și pe asistentul Marian Cercel, în timpul partidei cu aceeași (ați ghicit) Victoria Deveșel.

 

„Arbitrul Marian Balaci a întors fără jenă și fără teamă de ceva, rezultatul partidei FC Caracal – CS Muscelul Câmpulung (2-1 de la 0-1)! Nici nu avea de ce, atâta timp cât are pilă directă la șeful de la CCA!”, scriau, de pildă, cei de la sport.muscel.ro despre jocul disputat chiar în turul actualei ediții de campionat. Și exemplele ar putea continua…


bihoreanul.ro

 

03 Mar. 2009, 11:14 Seria 2
Pe aceeași temă