„Legiunea” lui Pisano se întărește cu un senegalez și un marocan

Joi, 10 septembrie, antrenorul lui FC Caransebeș 1913, Giovanni Pisano, a susținut obișnuita conferință de presă săptămânală, în care a vorbit despre meciul din etapa a II-a, cel pe care gugulanii l-au câștigat la Brașov cu 1-0, precum și despre partida de sâmbătă, de pe teren propriu, pe care o vor juca în compania formației FCM Baia Mare.

„După victoria cu Brașovul, cred că am reușit să convingem pe toată lumea că putem să jucăm deschis împotriva oricărui adversar, să practicăm un fotbal frumos, și sper să facem aceeași figură și sâmbătă, cu atât mai mult cu cât jucăm acasă, și la Caransebeș vor fi în plină desfășurare Serbările Cetății, un prilej foarte bun, zic eu, pentru a sărbători o nouă victorie a noastră. Băieții sunt foarte motivați după meciul din etapa trecută și vor să repete prestația foarte bună de la Brașov”, a spus Pisano.

„Nu sunt adeptul unui singur mod de a face echipa”

Ținând cont de lotul numeros pe care îl are la dispoziție și întrebat de ziariști dacă alcătuiește echipa în funcție de forma jucătorilor sau de adversar, tehnicianul italian al gugulanilor a declarat că formula de echipă se face în funcție de modul în care fotbaliștii evoluează la antrenament în cursul săptămânii, dar se adaptează și tacticii adversarului.

„Nu sunt adeptul unui singur mod de a face echipa, al unei singure idei, mă adaptez stilului adversarului. Părerea mea e că toți băieții se pregătesc foarte bine peste săptămână și uneori trebuie să iau decizii în urma cărora unii jucători rămân pe bancă, și nu-mi este foarte ușor să fac asta. O să avem în curând și acea perioadă cu etape intermediare, cu trei meciuri pe săptămână, când toți jucătorii vor avea ocazia să intre pe teren și să-și arate valoarea. Până la meciul de sâmbătă, cu Baia Mare, am avut o problemă cu tinerii pe care sunt obligat să-i am în echipă, e vorba de Roșoagă, accidentat după primul meci, cel cu Vâlcea, acum Dumitru este suspendat în urma cartonașului roșu primit la Brașov, dar l-am adus recent pe Andu Marian Moisii, fundaș-central de la CSMS Iași, care ne va ajuta în această stagiune. Îl mai avem și pe Răzvan Negrilă, portar, de la Pandurii Târgu Jiu, pe care am reușit să-l legitimăm la noi, cu aceste achiziții sperând că vom putea face loc în echipă unor jucători pe care, oricât am vrut, nu am putut să-i bag în teren, cum ar fi Suru sau Telecican, care sunt foarte importanți pentru echipă”, a adăugat Giovanni Pisano.

Referitor la anunțatul transfer al unui jucător senegalez cu pașaport italian, pe postul de fundaș-central, antrenorul gugulanilor a spus că acesta se va efectua săptămâna viitoare. Aducerea unui tânăr tunisian la Caransebeș, a declarat Pisano, nu se va mai concretiza, în schimb va veni un tânăr mijlocaș marocan, de asemenea cu pașaport italian. „Dacă e să mai aducem ceva, vom lua doar urgențe de ultimă oră, fiindcă în rest toți băieții vor să demonstreze că pot să joace oricând în primul «unsprezece». Momentan suntem acoperiți pe toate posturile”, a mai spus Giovanni Pisano.

Articol și foto de Adrian CRÂNGANU

Pe aceeași temă