„La UTA trebuie câștigi mereu, egalul e ca și o înfrângere”

Marius ANGHEL 19 Oct. 2012, 16:40 Seria 2

De aproape o lună de zile, „Bătrâna Doamnă” și-a găsit un nou fotbalist de bandă dreapta. Profitând și de accidentarea lui Calvin pe finalul confruntării cu Corona Brașov, Patrice Feussi și-a făcut rapid loc în primul „unsprezece” al UTA-ei și, cel puțin până acum, a adus un plus în jocul echipei arădene.

Treptat, camerunezul se acomodează din ce în ce mai bine cu coechipierii săi și, cunoscându-i mai mult, a ajuns la concluzia că: „Suntem un grup unit, avem valoare și, fără îndoială, vom începe să câștigăm în campionat. Mulți dintre noi nu am făcut un cantonament cu restul colegilor, am venit mai târziu având restanțe la pregătirea fizică, dar acum ne-am pus la punct și ne înțelegem din ce în ce mai bine. Chiar dacă nu am obținut rezultate prea bune până acum, nu suntem îngrijorați, căci mai sunt destule puncte puse în joc. Avem o serie pozitivă pe care vrem s-o prelungim doar prin victorii. Am înțeles și suntem conștienți cu toții că egalul e ca și o înfrângere în situația noastră. La UTA trebuie să câștigi mereu și asta vrem noi să facem până la finalul turului. Dar, va trebui să o luăm pas cu pas. Mai întâi vine meciul cu Vâlcea, pe el trebuie să ne concentrăm. Toată lumea știe că cel mai important meci este cel care urmează”.

Fostul fotbalist al Genovei Calcio face apel și la suporteri înainte de partida de mâine. „Am aflat că orice meci acasă al UTA-ei aduce mult entuziasm în tribune, sperăm să se întâmple la fel și sâmbătă. Doar împreună putem reuși să ducem acest club unde îi este locul și aici mă refer inclusiv la presă. Știu că uneori toți acești factori pot pune și presiunea asupra noastră, dar noi suntem datori să lucrăm și să dăm totul chiar și în aceste condiții. Iar, de multe ori, presiunea le face bine fotbaliștilor. Dacă s-ar avea și puțină răbdare cu noi, totul ar fi perfect, doar că în fotbal se știe că nu prea există așa ceva. Toată lumea vrea rezultate, căci până la urmă ele îți dau măsura valorii și municii tale”, a mai spus Feussi, care mai consideră benefică concurența cu Calvin pentru un post de titular pe banda dreaptă. „Cine e mai în formă, joacă. Obiectivul meu, ca și al lui, este să câștige UTA, restul sunt detalii”, mai afirmă utistul.

În fine, fotbalistul de culoare recunoaște că îi este dor de soția sa și cei doi fii rămași la Paris, însă asta nu-l împiedică se concentreze pe ce are de făcut la echipa fanion a Aradului. „Oricui îi este greu să stea departe de familie, dar eu sunt aici să muncesc în orice condiții. Președintele și suporterii vor rezultate, la fel și noi, va veni și vremea în care ne vom petrece mai mult timp și cu cei dragi. Acum e vremea sacrificiilor”, a încheiat Petrice Feusssi.

Marius ANGHEL 19 Oct. 2012, 16:40 Seria 2
Pe aceeași temă