Încă trei achiziții făcute de Dacia Unirea, însă marea lovitură ar putea fi legitimarea unui fost jucător al UTA-ei sau Dinamo

Dacia Unirea Brăila e presată de timp după ce a dat start târziu pregătirii pentru noul sezon al Ligii 2, unul în care s-a decis să continue în ultima clipă. Rămasă fără mare parte din lot, cu un nou manager general și antrenor principal, Cristian Hossu, respectiv Gheorghe Barbu, echipa de la Dunăre legitimează în aceste zile la foc automat. Doar ieri și astăzi a prezentat nouă achiziții, iar până la finalul săptămânii ar putea face noi mutări.

După testul de miercuri cu Sporting Liești, câștigat cu 2-0, conducătorii echipei brăilene au prezentat primii șase jucători cu care au bătut palma. Astăzi. Dacia Unirea a anunțat alte trei transferuri, achiziții la fel de străine pentru acest nivel al Ligii 2. Astfel, Norris Ichim (20 ani, foto text, în dreapta), Gabriel Coți (21 ani, foto text, în stânga) și Hamza Ben Abda (23 ani) au semnat cu echipa pe care în noul sezon o va antrena Gică Barbu.

 

Ichim evoluează pe postul de fundaș central sau mijlocaș defensiv, în juniorat a câștigat ediția a doua a Milan Junior Camp, iar până acum a mai fost legitimat de CSM Poli Iași și CSM Pașcani.

Coți vine de la CFR Cluj 2, din Liga 3, e mijlocaș central și a fost format de FC Zalău.

În fine, Ben Abda e fundaș central, e tunisian și nu e o noutate pentru Dacia Unirea, fiindcă a fost legitimat la echipă și în sezonul trecut, în care a jucat în două meciuri. Acum a semnat prelungirea cu brăilenii.

Patrice Feussi ar putea fi marea lovitură

Un transfer sonor la Dacia Unirea Brăila în această vară ar putea fi camerunezul Patrice Feussi (31 de ani). Fostul fotbalist al lui Genoa, Salernitana, Perugia, Pisa, Lugano, UTA, ASA Târgu Mureș, Dinamo și Concordia Chiajna a jucat în amicalul cu Liești, însă e mai greu de convins să semneze un contract, având în vedere trecutul său. Fundașul african are, în campionat, fie Liga 2 sau 1, 18 meciuri la UTA, 24 la ASA, 11 la Dinamo și 38 la Concordia.

Alături de brăileni se pregătește și atacantul Roland Stănescu, ultima dată împrumutat de Petrolul la Unirea Slobozia. Jucătorul a și marcat unul dintre cele două goluri ale amicalului cu Sporting Liești.

Următorul joc test al Daciei Unirea va avea loc sâmbătă, în deplasare, cu SSC Farul Constanța.

Jucători care au mai semnat în această săptămână cu Dacia Unirea Brăila: Mihai Maxin (22 ani, mijlocaș central, ex Pandurii Târgu Jiu), Andrei Pleșa (21 ani, mijlocaș dreapta, ex Academia Rapid), Darius Hîmpea (23 ani, fundaș stânga, ex Universitatea Cluj), Claudio Anderson Merville (25 ani, mijlocaș defensiv / fundaș central, ex Tarbes Pyrenees / Franța), Raul Avram (25 ani, portar, ex Petrolul Ploiești) și Mădălin Calu (18 ani, mijlocaș dreapta, ex Concordia Chiajna 2) sunt primele achiziții din această vară ale Daciei Unirea.

Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat) și Dacia Unirea Brăila

Pe aceeași temă