La școala nașului

15 Jul. 2009, 10:22 Seria 2
La școala** nașului

Ioan Petcu a venit cu gânduri la mari la FC Bihor, din care vrea să facă în următorii doi ani o formație redutabilă, care să joace ofensiv, așa cum o făcea în anii ”80 Corvinul, echipa pentru a evoluat tehnicianul.
 

Noul antrenor al roș-albaștrilor nu îl are doar ca naș de cununie pe Mircea Lucescu, ci și ca model. Fost elev al lui Il Luce timp de cinci ani la Hunedoara, Petcu (50 de ani) a învățat meserie de la actualul antrenor al lui Sahtior.


„Sincer vă spun că am fost marcat de Mircea Lucescu, cu care am lucrat la Corvinul. El știe să muncească foarte bine cu tinerii și acest fapt m-a impresionat. Când a venit la Hunedoara a promovat la echipa mare opt fotbaliști de la juniori și toți au dat randament foarte bun”, a mărturisit Petcu, care știe și metodele „furate” de la nașul său pe care le va aplica la Oradea.

 

„El a făcut din Corvinul o familie, iar acest lucru mi-l doresc și eu aici. Voi încerca și să fiu ca el, un tip foarte altruist, care ajută mereu cu vorba și nu-și ceartă jucătorii când greșesc. Așa cum Lucescu ne-a fost și tată, și antrenor la Corvinul, așa voi vrea și eu să fiu la Oradea. Lucescu nu ne-a uitat nici după ce a plecat de la Hunedoara, ne suna mereu”, a mai povestit antrenorul bihorenilor. Petcu nu face un secret nici din felul în care a arăta noua sa echipă în viitorul sezon.

 

„Voi juca în sistemul 4-3-1-2 sau 4-4-2. Am fost atacant și vreau o formație ofensivă, care să dea multe goluri meci de meci”, a promis tehnicianul.
 

 


Vrea să reînființeze Corvinul

 

 

Împreună cu Mateuț, Andone și Lucescu, Petcu vrea să ajute Corvinul. „Am discutat cu ei și sperăm să înființăm acolo o formație, FCM Hunedoara, care în 5-6 ani să ajungă în Liga a II-a. Hunedorenii merită o echipă care să reprezinte cu cinste orașul”, dezvăluie Petcu, care mărturisește și că Mircea Lucescu a prezis declinul Corvinului. „Când a plecat în 1982 a spus că în 10 ani echipa va retrograda din Liga I. A avut dreptate”, a conchis Petcu.

135 de goluri a marcat Petcu în cele 363 de partide jucate în Liga I, toate pentru Corvinul
 

 

articol scris de Nicolae MIHALCEA

15 Jul. 2009, 10:22 Seria 2
Pe aceeași temă