La 15 ani debuta în Liga 1, la doi ani distanță a bifat primul meci în Liga 2. Juniorul în care CS Mioveni își pune mari speranțe

Marius ANGHEL 22 Apr. 2016, 15:56 Seria 2

Meciul cu FCM Baia Mare de miercuri, din cadrul etapei a 3-a a play-off-ului Ligii 2, a însemnat și debutul la CS Mioveni al lui Rareș Lazăr (foto mic), junior de 17 ani, care însă a avut șansa să debuteze deja în Liga 1, acum doi ani. Lazăr este din Vaslui și a fost jucătorul lui CS Vaslui. Acum doi ani, în mai 2014, acesta a jucat de două ori pe prima scenă fotbalistică a țării, la doar 15 ani de-abia împliniți.

Tânărul mijlocaș a fost introdus pe teren de antrenorul Costinel Botez, prima dată în minutul 72 al meciului cu Ceahlăul, iar apoi în ultima etapă, în minutul 88 al jocului cu Astra. După ce echipa s-a desființat, Lazăr a fost anunțat ca și transferat în Anglia, urmând să semneze un contract pe doi ani cu Tottenham. Juniorul ar fi susținut probe de joc la QPR și Liverpool, dar a fost acceptat în cele din urmă la Spurs. Aventura englezească nu s-a mai concretizat, și Lazăr a devenit liber de contract în această iarnă, iar din luna martie a ajuns la CS Mioveni, acolo unde deocamdată evoluează pentru echipa de Juniori U19. Lazăr a făcut pregătirea de iarnă cu echipa mare a clubului argeșean, însă până acum a jucat doar la juniorii de Liga Elitelor U19. Miercuri a fost folosit încă din primul minut al meciului cu FCM Baia Mare, având la debut, o prestație în nota echipei, galben-verzii conducând încă de la pauză cu 2-1, rezultat ce avea să fie și cel final.

Rareș Lazăr este al șaptelea junior care a debutat în acest sezon la Mioveni, după ce, până acum, pe teren, și-au mai făcut apariția Cătălin Toriște, Andrei Tirică, Eduard Florescu, Cosmin Marinescu, Eduard Neacșu și Andrei Trașcu.

Meciul văzut de antrenori:

„A fost un meci foarte greu, dar anticipam să fie așa. S-au întâlnit echipele clasate pe ultimele două locuri în clasamentul play-off… Felicit echipa gazdă pentru victorie, pentru dăruire. Am fost învinși pe două greșeli personale. Am luat goluri după două out-uri, dar așa e când nu se respectă sarcinile de joc. Vom vedea ce hotărâri se vor lua pentru următoarea perioadă, dar după ce vom face o analiză. Poate și lipsa de motivație a dus aici, pentru că niciuna dintre echipe nu mai avea șanse. Și poate că ar trebui mizat mai mult pe jucătorii tineri, mă refer la echipa noastră, tineri care să se afirme. Repet, vom analiza și vom vedea. Dacă de la anul se va face o serie… Pare foarte greu din punctul meu de vedere, deplasări, cheltuieli mari…”, a spus Dorin Toma, antrenorul băimărenilor.

„Ne aștepta un joc greu, mai ales după meciul pierdut cu UTA și după ce s-a întâmplat cu Marius, mă refer la demisie. A fost greu în acest fel să-i motivăm pe băieți, dar mă bucur că au înțeles ce le-am cerut și îi felicit pentru joc. Poate că și lipsa mizei pe acest final își pune amprenta, de ce să nu recunoaștem. Mediașul pare să fi scăpat și se mai luptă pentru locul 2 UTA cu Chindia. Conducerea clubului nostru a optat încă mai de mult pentru varianta cu o singură serie, pentru că echipele care au potență financiară trebuie să se descurce. Și, după cum se vede, în play-off și play-out nu prea mai este nici o miză, iar asta se vede în disputarea meciurilor”, a spus și Iordan Eftimie, noul antrenor al Mioveniului.

Articol scris de Silviu MIHAI
Foto: Costi Tudor (Curierul zilei)

Marius ANGHEL 22 Apr. 2016, 15:56 Seria 2
Pe aceeași temă