Joc fără presiune pentru târgumureșeni!

Marius ANGHEL 17 May. 2013, 17:40 Seria 2
Joc fără presiune** pentru târgumureșeni!

În etapa a XXVII-a a Ligii a II-a de fotbal, pe stadionul Trans Sil din Târgu-Mureș se dispută sâmbătă, 18 mai, de la orele 13.00, partida dintre formațiile FC Municipal Târgu-Mureș și CS Mioveni. Partida se anunță una liniștită, prin prisma locurilor ocupate de cele două echipe.

Cele două se află la egalitate de puncte, 28, la mijlocul clasamentului, departe de locurile promovabile și lipsite de griji în privința retrogradării. Argeșenii ocupă locul VI, datorită golaverajului mai bun, 25-22, față de 24-24 cât au mureșenii, dar au două partide mai mult disputate. Până la final, echipa din Mioveni mai are de întâlnit doar formația FC Maramureș Baia Mare, pe teren propriu, în ultima etapă. Vor sta în următoarele două etape, una dintre ele urma să fie cea cu Voința Sibiu, retrasă din campionat. De cealaltă parte, echipa lui Cristi Coroian vor avea etapă liberă cu trei puncte asigurate săptămâna viitoare, când urma să facă deplasarea la Alba Iulia, echipa locală, Unirea fiind retrasă la rându-i după încheierea turului. Ultimele două jocuri vor fi în compania celor de la Corona Brașov, candidată la promovare, pe teren propriu și în deplasare, la Alro Slatina.

Duelul retrogradatelor

Cele două s-au întâlnit în ediția trecută în Liga I, retrogradând de pe poziții mult diferite, dar cu aceeași soartă. Mureșenii au ratat rămânerea în prima divizie spre final îndeosebi după înfrângerea de pe teren propriu din etapa a XXXI-a, 1-2 în fața celor de la Petrolul Ploiești, după care a urmat o alta, 1-4 la Concordia Chiajna. Petrolul a încheiat pe ultimul loc neretrogradabil, la patru puncte în fața FCM. De cealaltă parte, argeșenii au pierdut repede contactul cu plutonul, a cedat lupta și au încheiat campionatul pe ultimul loc, cu doar 12 puncte. S-au întâlnit în etapa a patra, mureșenii reușind patru puncte, după 2-0 pe teren propriu și 0-0 la Mioveni, unde se pierdeau alte două puncte importante în fața unei echipe care părea deja condamnată la matineu.

Partida de pe Trans Sil poate oferi în aceste condiții un joc agreabil, lipsit de emoții.

Articol scris de Mihai Vereș

Marius ANGHEL 17 May. 2013, 17:40 Seria 2
Pe aceeași temă