Jiul a întors scorul de la 0-1 și a câștigat partida cu Turda

25 Apr. 2009, 15:22 Seria 2

Tensiune mare înainte de meciul de la Petroșani dintre Jiul și Arieșul. După ce jucătorii din Vale au amenințat că nu vor intra pe teren, deranjați de faptul că nu și-au luat banii, „minerii” au fost convinși în cele din urmă chiar de patronul Alin Simota că trebuie să fie la datorie. După mai multe discuții cu finanțatorul lor jiuliștii s-au prezentat la meci și după o primă repriză anostă și-au revenit în cea de-a doua când și-au adjudecat victoria.

Vecine de clasament Jiul și Arieșul aveau un obiectiv comun înaintea jocului și anume victoria. „Nu avem voie să pierdem nici măcar un punct”, avertiza principalul Daniel Timofte. Astfel oaspeții încep tare meciul de la Petroșani și în minutul 11 deschid scorul prin Turcu. Acesta reia cu capul o centrare ca la carte venită de la atacantul Pereș. În minutul 24 căpitanul turdenilor, Ionuț Pașca cade, în suprafața de pedeapsă peste atacantul Jiului Antohi, iar arbitru dictează penlty pentru Jiul. Puținii spectatori prezenți la meci îl vor pe Gheți să execute, dar cel care bate este Pintilii. Căpitanul gazdelor reușește să aducă egalitatea.

Cea de-a doua repriză este controlată cu autoritate de Jiul, iar schimbările inspirate făcute de Timofte vor aduce un rezultat pozitiv pe tabela de marcaj. În minutul 64 Mircea Gheorghe execută un lovitură de colț, iar nou intratul Afrem reia în poarta lui Pascal. Turda se aruncă în atac, dar fără succes. Mijlocașul Jiului, Cornel Gheți este luat al țintă de turdeni. Jiulistul fiind scos la un moment dat cu targa la marginea terenului. În final, Jiul reușește o victorie importantă care le aduce noi puncte în clasament, dar și încă o primă consistentă de joc.
 

Turda, „îngălbenită”

Centralul partidei dintre Jiul și Arieșul Turda, Bogdan Hanceariuc, a avut ceva de furcă cu buzunarul în care a ținut cartonașele galbene. Jocul dintre cele două echipe a fost unul mai bărbătesc, uneori dus la extreme, lucru ce nu a  fost tolerat de arbitru. Acesta  a arătat nu mai puțin de 9 cartonașe galbene din care șase pentru Turda, iar trei pentru Jiul.

Record negativ pentru Jiul

Partida dintre Jiul și Arieșul Turda a înregistrat cea mai scăzută „audiență” de spectatori de la meciurile de pe teren propriu susținute de „mineri” în acest sezon. Astfel Jiul s-a ales după acest joc cu un record negativ și anume 83 de plătitori de bilet. Și când te gândești că în urmă cu 10 ani Jiul juca cu casele de bilete închise, partidele din Liga l.

 

articol scris de Loredana Juglea

foto: Geza Szedlacsek

25 Apr. 2009, 15:22 Seria 2
Pe aceeași temă