Irimescu: „Dacă Alro promovează, putem rămâne în aceeași formulă”

20 Apr. 2012, 14:48 Seria 2
Irimescu:

Informația că Sorin Cârțu și Mircea Irimescu, două foste glorii ale Craiovei Maxima, ar putea prelua banca tehnică aluministă i-a surprins pe mulți. La o săptămână distanță, Nițulescu îi anunța oficial, spunând că Irimescu este noul antrenor principal, iar Cârțu, care își dorește să stea în umbră, consilier tehnic, acesta întocmind strategia pentru întreg clubul. Cuplul Cârțu-Irimescu s-a familiarizat cu lotul aluminist, cei doi au condus ședința de pregătire de joi și se pregătesc pentru primul meci pe banca tehnică slătineană. Mircea Irimescu nu a negat că există posibilitatea ca alături de Cârțu să-și prelungească contractul cu Alro, dacă aluminiștii vor face saltul în Liga I.

Ce reprezintă pentru dumneavoastră acest mandat la Alro, de două luni?
Nu sunt două luni, vom petrece o lună jumătate la Slatina, până pe 15 iunie. Este o perioadă în care ne-am angajat la un obiectiv pe care l-am discutat cu președintele executiv Jane Nițulescu – locul trei.

Este realizabil, cum vi se pare această luptă pentru locul al treilea?
După părerea mea, nu este greu să terminăm pe locul al treilea. Vom încerca. Timișoara nu are o situație prea bună și este posibil să nu primească licența, iar Alro să promoveze de pe locul al treilea. Chiar dacă vom câștiga toate meciurile nu putem să ajungem din urmă Timișoara. Noi ne facem socotelile noastre și trebuie să ne atingem obiectivul – locul al treilea. Trebuie să ne facem treaba și să realizăm ceea ce am vorbit cu Nițulescu.

Vă așteaptă două deplasări foarte grele. Cum vedeți duelul cu Chindia și FC Argeș?
Sunt două ieșiri foarte grele, dar noi avem un meci greu și cu Luceafărul Oradea și trebuie să trecem cu bine de acest joc.

V-ați făcut o idee despre lotul echipei Alro?
Am luat un prim contact cu băieții zilele acestea când i-am văzut la antrenamente, ne-am făcut o idee. Am văzut Alro și la televizior, i-am urmărit în ultima perioadă. V-am spus că am mai lucrat cu unii jucători. Pe Stancu, Velcovici, Săceanu, Vigariu și Boroiban îi știm bine. Și pe ceilalți îi știu, pentru că unii au jucat cu băiatul meu, cum este cazul lui Precup. Este un lot cu care ne putem atinge obiectivul, față de Severin…

Alro are un lot superior echipei Gaz Metan Severin?
Știu și lotul echipei din Severin, nu pot să zic dacă cel de la Alro este superior sau nu Gazului… dar consider că echipa din Slatina are șanse să promoveze. Din ce am văzut și pe la Severin și pe aici, șanse mai mari are Alro. Chindia nu prea am văzut ce joacă, dar pe cei de la Severin i-am urmărit, era și fiul meu acolo și mergeam la meciuri. Eram interesați de Alro pentru că sunt de-ai noștri, sunt olteni, mai mult eram pe fotbalul din zona aceasta.

Cum vedeți meciul cu Luceafărul Oradea?
Așteptăm cu interes acest joc, sperăm să iasă bine, băieții sunt încrezători, au tot sprijinul din partea noastră. Vom încerca să punem în valoare toate calitățile lor și să aducem un plus prin cunoștințele noastre.

Aveți probleme de lot?
Velcovici este suspendat, iar doi băieți au probleme medicale și s-au pregătit separat, unul este de la juniori.
Cum stau jucătorii cu pregătirea fizică?

Sunt bine cu pregătirea, sunt la un nivel bun, nu sunt probleme.

În ce condiții v-ați prelungi contractul cu Alro?
Bineînțeles că ne-am prelungi înțelegerea cu Alro dacă se promovează. Din 15 iunie putem merge în continuare, putem discuta.

Veți rămâne în aceeași formulă?
Da, putem rămâne la Alro în aceeași formulă și să înaintăm alte discuții.

Este adevărat că în vară aveți ofertă de peste hotare de un milion de dolari?
Nu știu, ne-au mai furat din ei. Acestea sunt alte probleme.

Faceți parte dintr-o generație de excepție, cum vi se pare fotbalul de acum?
Sunt mulți bani și puțini fotbaliști. De fapt sunt mai puțini fotbaliști și mai mulți jucători de fotbal.

Sursa: Gazeta Nouă

20 Apr. 2012, 14:48 Seria 2
Pe aceeași temă