Ion Moldovan, noul antrenor de la Mioveni

Marius ANGHEL 17 Sep. 2013, 16:21 Seria 2
Ion Moldovan,** noul antrenor de la Mioveni

Ion Moldovan este de ieri antrenorul principal al CS Mioveni, Comisarul înlocuindu-l în această funcție pe Iordan Eftimie. Tehnicianul îl va avea se­cund la echipă pe Marius Stoica, ieri, cei doi con­ducând un prim antrenament al echipei, la sta­dionul din Ștefănești.

– Domnule profesor, cu ce gân­duri reveniți la Mioveni?
– Îmi face plăcere oricând să re­vin pe meleagurile argeșene, pen­tru că aici am cunoscut sa­tis­­facții în activitatea profe­siona­lă, ca antrenor. Am o promovare cu Mioveniul, dar și cu FC Ar­geș…

– Ce știți despre Mioveni, în mo­­mentul de față?
– Am văzut echipa în două a­mi­caluri și într-un joc oficial, cel de sâm­bătă, cu FC Olt. Cunosc ju­că­torii cu experiență foarte bi­ne, mai puțin pe Ayza, profesio­nal și moral. Cred că în jurul lor putem face un nucleu bun, cu fotbaliști tineri, care să se ridice la nivelul așteptărilor.

S-a întâlnit cu Eftimie

– Ați discutat și cu fostul ant­re­nor, Iordan Eftimie…
– Da, pentru că prea multe de­s­pre echipă, mă refer la pre­gă­­­tire, nu cunosc. Înainte de an­trenament, am discutat și cu Efti­mie, întrucât el știe cel mai bin­e ce ar mai trebui în acest mo­ment la echipă. Cert este că tre­buie fă­cut totul, de către toți fac­torii im­plicați, pentru per­for­manță ma­ximă la Mioveni.

– Ce obiectiv aveți pentru ur­mă­toarele două sau trei me­ci­uri?
– E greu de spus în momentul ăsta pentru următoarele meciuri. Pentru a nu vorbi în ne­cunoș­tin­ță de cauză, trebuie să-mi fac pro­pria părere vizavi de lot și de-abia apoi putem vorbi. Prima observație este că am văzut ju­cători blazați, care sunt în con­tradicție cu tinerețea lor.

– Ce obiectiv veți avea în acest campionat?
– Din discuțiile purtate cu con­ducerea, se vrea maximum. Tre­­buie să ne gândim însă dacă în acest moment se poate acest lu­cru. Dar și mai importantă este a­bordarea unei strategii de pers­pectivă, în care toți acești copii, tineri și valoroși, să ajungă să și demonstreze că au valoare prin calitățile pe care le arată.

Începem mai târziu… ca echipa Chiajna

– Din discuțiile cu cei apropiați echipei, pe ce posturi mai aveți nevoie de întăriri?
– Este tardiv să vorbim despre asta. Oricum, perioada de trans­fe­ruri s-a terminat, iar acum n-ar mai putea fi aduși decât jucători liberi. Referitor la acest aspect, tre­buie să am o viziune de ansam­blu, ca să emit anumite punc­­te de vedere.

– Constituie un handicap mare cele două înfrângeri din primele două etape?
– Nu cred că este un han­di­cap mare. Pot spune că am în­ceput campionatul mai târziu, ca și Chiajna, cu toate că punctele pierdute vor influența clasamen­tul în play-off. În același timp, nu este pierdut totul, având în ve­dere că au trecut doar două eta­pe. Cred că, în aceste două eta­pe, au deranjat foarte mult re­zul­tatul de la Motru și maniera de joc cu Oltul.

Președinte al Comitetului Director la Sporting

– Veți colabora și cu Sporting Pi­tești?
– După cu știți, sunt preșe­din­tele Comitetului Director la Spor­ting Pitești și, totodată, supra­ve­ghez și activitatea la FCM Di­na­mo Onești. M-ar bucura să e­xis­te o colaborare între cele do­uă cluburi. Noi la Slatina avem 5 ju­cători și m-ar fi bucurat dacă ar fi venit aici. Dar, pe viitor, vor­bind de ce ju­că­tori vor ieși de a­colo, prima op­țiu­ne va fi să vi­nă la Mioveni.

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 17 Sep. 2013, 16:21 Seria 2
Pe aceeași temă