Ioan Neculaie, corectitudinea întruchipată în afaceri, DNA-ul și guvernanții: „Dacă mai dura un an sau doi eram fiii ploii, rămâneam fără țară”

Marius ANGHEL 18 Dec. 2015, 16:45 Seria 2
Ioan Neculaie, corectitudinea întruchipată în afaceri, DNA-ul și guvernanții:**

Ioan Neculaie s-a trezit din somnolență și a ieșit la rampă cu declarații incendiare. Patronul „stegarilor” spune că FC Brașov nu a mai reușit să facă performanță în ultimul de deceniu pentru că guvernații nu s-au sinchit să facă ceva pentru sportul de performanță, iar autoritățele locale nu l-au ajutat cu absolut nimic! Mai mult, Neculaie laudă din toate puterile acțiunile DNA-ului din ultimul an pentru că „altfel rămâneam fără țară”!

„De-a lungul celor aproape 17 ani de când am preluat eu echipa, majoritatea cluburilor care au reușit ceva în fotbal au avut probleme mari cu legea, iar patronii lor au intrat în pușcărie. Noi nu am avut asemenea probleme, dar nu am mai putut accede la marea performanță din cauza corectitudinii noastre. Niciun guvern în cei 17 ani de când sunt eu la FC Brașov nu s-a sinchisit să facă ceva pentru sportul românesc. Mai răsare, ici colo, câte un sportiv de mare performanță, câte o echipă umflată cu pompa, care face ceva performanță, dar care apoi dispare. Guvernanții noștri nu își apleacă privirea asupra sportului așa cum o fac țările cu un fotbal dezvoltat. Din păcate, în cei 17 ani, Primăria și Consiliul Județean nu ne-au ajutat cu nimic, ba mai mult au încercat să ne termine. Nu au reușit fiindcă și-au făcut de lucru cu un tip încăpățânat cum sunt eu. Din fericire pentru mine și din păcate pentru ei, eu nu am un contract de un leu cu Primăria Brașov sau cu Consiliul Județean. Nu am luat nicio lucrare, am doar contracte între firme private, așa am știut eu să fac industrie. Singurul contract mare l-am avut cu armata americană, care ne-a dat 300 de milioane de dolari. Cu statul român nu am niciun contract. Chiar nu știu ce a fost în capul lor, cred că nimic, din păcate pentru ei. Ne conduc niște oameni care nu au nimic în cap, decât să se îmbogățească. Așa nu mai merge. Mă bucur de acțiunile DNA-ului, altfel rămâneam fără țară. Dacă mai dura un an sau doi eram fiii ploii, chiar rămâneam fără țară, nu mai rămânea nimic din ea. Așa ca ar trebui să le mulțumim celor de la DNA”, a declarat Ioan Neculaie, care a fost prezent, joi seara, la întâlnirea generației stegarilor din sezonul 2000-2001.

Foștii jucători de la FC Brașov, pregătiți în sezonul 2000-2001 de Gabriel Stan și Adrian Hârlab, s-au întâlnit joi seară într-un cadru festiv la „British Pub”, pentru a evoca momentele ultimei performanțe a Brașovului în fotbalul mare, calificarea în Cupa UEFA.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 18 Dec. 2015, 16:45 Seria 2
Pe aceeași temă