„Soarele a ieșit și pe strada Daciei Unirea.” Clubul din Brăila a primit finanțare din partea Consiliului Județean și își face planuri pentru „un nou început”

Marius ANGHEL 13 Aug. 2019, 12:23 Stiri

Clubul fanion de fotbal al județului Brăila, Dacia Unirea, se află în pragul unui nou început în ceea ce privește viitorul său. Gruparea fotbalistică brăileană retrogradată în Liga 3, după mai multe sezoane petrecute în eșalonul secund, a primit, la finalul săptămânii trecute, finanțare din partea Consiliului Județean în valoare de circa 556.000 lei, bani imperios necesari pentru viitorul sezon competițional al Ligii a 3-a, care va debuta pe 24 august.

Repartizată de Federația Română de Fotbal (FRF) în Seria a 2-a a Ligii a 3-a, Dacia Unirea va putea aduce câțiva jucători experimentați care, împreună cu jucătorii tineri ai clubului, să constituie o echipă competitivă, capabilă să se lupte pentru primele locuri. De altfel, antrenorul Florentin Petre a discutat cu mai mulți fotbaliști, iar acum situația financiară a clubului fiind una promițătoare, în cel mai scurt timp aceste transferuri vor putea fi realizate.

Conducerea clubului a devenit deja optimistă și consideră că „Soarele a ieșit și pe strada Daciei Unirea”. „Chiar dacă suma este modică comparativ cu sumele alocate de alte autorități publice structurilor sportive similare nouă, din punctul nostru de vedere este foarte important semnalul transmis de autoritățile locale brăilene, acela că au găsit forma legală de finanțare și sunt alături de fotbalul brăilean și de clubul fanion – Dacia Unirea Brăila. Mai avem foarte puțin timp la dispoziție ca să formăm o echipă puternică pentru campionatul care va începe pe 24 august. Am fost repartizați într-o serie puternică, una dintre cele mai puternice din Liga a 3-a, alături de echipe valoroase, de tradiție, precum Unirea Slobozia, CS Afumați, Popești-Leordeni sau Arsenal Tunari și chiar Metalul Buzău, dar mai sunt formații nou promovate care nu au experiență competițională, dar care suplinesc acest lucru prin entuziasmul promovării în acest eșalon. De aceea spun că toate jocurile vor fi foarte grele. Pe ultima sută de metri ne vom întări și noi și sunt convins că Dacia Unirea se va bate pentru primele locuri în serie. Le dorim succes și celorlalte echipe din județul Brăila care vor evolua în aceeași serie cu noi și împreună sper să găsim soluții pentru promovarea fotbalului brăilean”, a declarat, pentru Obiectiv Vocea Brăilei, Valentin Avramescu, președintele Daciei Unirea.

Finanțare primită de la Consiliul Județean i-a făcut pe conducătorii clubului să spună că Dacia Unirea este în fața unui nou început.

„Putem spune că după o perioadă foarte grea în ultimul an competițional, cu momente extrem de dificile, încarcate mai ales din punct de vedere emoțional – intrarea în insolvență, respectiv retrogradarea echipei la aniversarea centenarului – iese soarele și pe strada noastră și putem trece la RECONSTRUCȚIA activității clubului, la UN NOU ÎNCEPUT. Cu toții trebuie să înțelegem că în momentele dificile ale vieții, inevitabile uneori, este foarte important să-ți păstrezi echilibrul, să încerci să te stabilizezi și să astepți momentul prielnic pentru a încerca să te ridici din nou.

Dacă pe plan financiar lucrurile intră în normal, pe plan sportiv având în vedere începerea iminentă a campionatului, bazându-ne pe entuziasmul staff-lui tehnic în frunte cu Petre Florentin și a tinereții lotului actual, vom încerca să recuperăm timpul pierdut, să accelerăm pregătirile pentru noul sezon. Ne dorim să facem cât de repede câteva transferuri de jucători cu experiență,care alături de nucleul de copiii talentați brăileni din cadrul clubului, să formeze o echipă competitivă care să atace clasamentul în partea superioară, iar în funcție de desfășurarea evenimentelor, în pauza de iarnă să ne stabilim obiectivele sportive pe termen scurt și mediu”, a anunțat Asociația Club Sportiv Dacia Unirea Brăila printr-un comunicat de presă.

Președintele Consiliului Județean Brăila îndeamnă și firmele private să vină în ajutorul clubului

 Pe de altă parte, președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Chiriac, a precizat că deși 5,5 miliarde de lei vechi nu este o sumă suficientă pentru echipă, un ajutor suplimentar ar putea veni și din partea privaților. Chiriac chiar a făcut un apel public în acest sens.

„Toți vor primi bani. Cei de la fotbal se pare că sunt puțin nemulțumiți că suma nu este îndestulătoare pentru a-și duce mai departe programul sportiv, dar noi trebuie să respectăm legea. Spun programul sportiv pentru că pe Legea 69 noi finanțăm doar programe sportive. De aceea, am o rugăminte către toate persoanele private care doresc și vor să fie alături de aceste sporturi – pentru că nu numai cu bani publici se poate susține sportul de performanță -, să vină alături de echipa de fotbal, pentru a-i susține și pentru a rămâne activă. Ținând cont că echipa a făcut anul acesta 100 de ani și trebuie să păstrăm tradiția. Sperăm să vină alături de ei și privații. Să își ia această greutate economică de pe umeri și să reprezinte orașul, județul așa cum se cuvine. Chiar dacă în această divizie sunt vreo trei sau patru echipe în județ. Se vor duela între ele. Le urez tuturor succes”, a declarat Chiriac, citat de Obiectiv Vocea Brăilei.

Dacia Unirea Brăila va evolua în Liga 3 în Seria a 2-a, alături de echipele: CS Afumați, Unirea Slobozia, SC Popești Leordeni, CS Tunari, Înainte Modelu, CS Făurei, Axiopolis Sport Cernavodă, CS Medgidia, FC FCSB 2, Agricola Borcea, Metalul Buzău, Viitorul Ianca, Recolta Gheorghe Doja, Mostiștea Ulmu, Podeidon 2 Mai Limanu.

În prima etapă, programată pe 24 august, Dacia Unirea va juca în deplasare la Metalul Buzău. Întreg programul competițional îl puteți vedea AICI.

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 13 Aug. 2019, 12:23 Stiri
Pe aceeași temă