Invincibil pe teren propriu: „Mă așteptam la aceste performanțe”

04 Dec. 2011, 15:58 Seria 2
Invincibil pe teren propriu:**

Silviu Dumitrescu a atins noi performanțe în postura de antrenor la Chindia. După numai o jumătate de campionat, fostul tehnician al Conpetului și-a condus formația de suflet pe locul 3 în Liga a II-a, lângă Gloria Bistrița și FC Timișoara, principalele favorite ale seriei B2. De asemenea, de când a preluat banca tehnică a roș-albaștrilor pentru un nou mandat, Dumitrescu a rămas în prima parte a sezonului un antrenor invincibil în meciurile de pe teren propriu. În opt jocuri disputate pe ,,Eugen Popescu”, Chindia nu a suferit nicio înfrângere, contabilizând trei victorii și cinci rezultate de egalitate. Văzând evoluțiile echipei după fiecare joc din tur, ultimul antrenor care a promovat Chindia în prima ligă (1996) a crezut mereu că poate obține rezultate deosebite din nou lângă Turn.

„Sunt mândru de aceste lucruri dobândite cu foarte multă muncă. Suntem una dintre echipele din primele două divizii, care nu a pierdut niciun meci acasă. După cum am început pregătirea de vară și campionatul, sincer mă așteptam la aceste performanțe. Poate singurul aspect pentru care nu am realizat rezultate și mai bune a fost că pe parcurs câțiva jucători au pierdut forma sportivă de altădată. Dacă toți fotbaliștii jucau la adevărata lor valoare, cu siguranță obțineam mai multe puncte”, a declarat antrenorul principal al Chindiei.

Pe lângă Silviu Dumitrescu, în seria B2, tehnicienii imbatabili pe teren propriu mai sunt Valentin Velcea (FC Timișoara), Nicolae Manea (Gloria Bistrița) și Stelian Gherman (Unirea Alba Iulia).

Zamfir apreciază, dar și atenționează

Performanța înregistrată de Silviu Dumitrescu în meciurile din fața propriilor spectatori este apreciată și de Țâcă Zamfir, directorul sportiv al Chindiei, doar cu o jumătate de gură. Acesta consideră că antrenorul târgoviștean și-a condus bine în mare parte echipa, dar în același timp atenționează că aceasta a pierdut și foarte multe puncte pe teren propriu.

,,Întotdeauna Silviu a demonstrat că este un tehnician foarte bun. Dar, la categoria neînvins, intră și rezultatele de egalitate. Noi pe teren propriu avem cinci jocuri nule, în care am pierdut 10 puncte. Eu, care am fost atacant, spun că trebuie să ne punem la punct atacul pentru meciurile următoare, pentru a scăpa de rezultatele nule. Pentru meciurile de acasă trebuie să lucrăm foarte bine la atacul pozițional, iar pentru disputele din deplasare la contraatac și la atacul direct”, a transmis Țâcă Zamfir.

În actualul campionat, dintr-un total de 15 meciuri, formația lui Silviu a câștigat șase, de tot atâtea ori a remizat și a suferit trei înfrângeri.

Sursa: Jurnalul de Dâmbovița

Foto: photochic.ro

04 Dec. 2011, 15:58 Seria 2
Pe aceeași temă