Înțelegere pentru UTA la finalul săptămânii?

Marius ANGHEL 12 Dec. 2012, 13:53 Seria 2
Înțelegere pentru UTA** la finalul săptămânii?

Ieri dimineață a avut loc o nouă înfățișare în procesul intentat de administratorul judiciar acționarilor clubului UTA. Ioan Biriș dorea să demonstreze că „operațiunea” din vara lui 2010 s-a făcut mult sub prețul pieței și acțiunile ar fi trebuit să valoreze mai mult decât suma de 55 de mii de lei plătită atunci de conducerea UTA-ei SA, prin reprezentantul de la acea vreme, Iulian Olaru.

Din spusele acestuia din urmă, Instanța a respins cererea lui Biriș, care apăra interesele asociației sportive non-profit, urmând ca o decizie definitivă să se dea luna viitoare. „Acești domni care, după părerea mea, nu au dorit decât să-i facă rău clubului UTA intenționau să demonstreze că prețul plătit pe acțiuni a fost mult prea mic și deci aceste acțiuni ar fi fost nule. Însă, o firmă de expertiză numită chiar de Tribunalul Arad a certificat faptul că s-a plătit o sumă de trei ori mai mare față de prețul pieței pe niște acțiuni care – practic – la acea vreme nu valorau nimic. Clubul nu avea patrimoniu, existau numai datorii, operațiunea de transformare a FCM UTA în UTA SA era necesară. Gândiți-vă că vechea societate non-profit era ca un măr stricat care le-ar fi contaminat și pe celelalte dacă nu era aruncat la timp”, a menționat Olaru, care a deținut 51% din pachetul de acțiuni până în la finalul anului 2010.

Acum, același Iulian Olaru ar fi omul de legătură dintre președintele clubului „textilist”, Giovanni Catanzariti  și un om de afaceri din Germania care ar fi interesat de preluarea destinelor grupării din Calea Aurel Vlaicu. Una dintre condițiile încheierii tranzacției era închiderea litigiului cu administratorului judiciar, care acum pare ca și îndeplinită. „Pe 21 sau 22 ianuarie, Instanța ar trebui să ne dea decizie favorabilă. E greu de crezut că domnul Biriș și oamenii săi ne pot pune bețe în roate”, a mai spus Olaru, care acum nu ar mai avea motive să îi facă legătura investitorului neamț cu Giovanni Catanzariti, mai ales că acesta din urmă a acceptat verbal oferta pentru cedarea clubului.

Mai mult, omul de afaceri din Germania ar fi intrat în posesia bilanțului financiar al clubului UTA și a fost de acord să preia și datoriile de aproximativ 300 de mii de euro.  Așa stând lucrurile, întâlnirea mult așteptată de suporterii „Bătrânei Doamne” ar treui să aibă loc la finalul săptămânii. „Probabil, sâmbătă, partenerul meu va veni la Arad pentru discuția finală. Dacă nu, vom încerca să mergem noi în Germania. Sper să semnăm actele și clubul UTA să intre într-o nouă etapă, mai bună”, a încheiat Olaru.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 12 Dec. 2012, 13:53 Seria 2
Pe aceeași temă