Dieter Kaas: „Există 49% șanse să mă implic la UTA, decizia finală o voi lua în luna februarie”

Marius ANGHEL 14 Jan. 2013, 13:08 Seria 2
Dieter Kaas:** „Există 49% șanse să mă implic la UTA, decizia finală o voi lua în luna februarie

Prima întâlnire cu presa a omului de afaceri austriac interesat de preluarea „Bătrânei Doamne” nu a adus veștile mult așteptate de suporteri. Dieter Kaas a vorbit mult despre concernul său de firme, despre performanțele sale și mai puțin de echipa arădeană. Și când a adus-o în discuție nu a spus nimic concret despre presupusul plan de salvare și relansare a grupării din Calea Aurel Vlaicu. Cert este că austriacul nu a luat încă o decizie privind implicarea sa la UTA și nici nu a lăsat impresia că este foarte hotârât să preia clubul din mâna lui Giovanni Catanzariti. A căutat mai degrabă scuze și alibiuri pentru un viitor anunț ce nu coincide cu speranțele fanilor „textiliști”. În fața reprezentanțiilor mass-media au mai stat Iulian Olaru, fostul partener al lui Giovanni Catanzariti în conducerea clubului UTA și Cristian Tripa, managerul Trade Trans Curtici.

Ce glumă bună la prezentare!

Confirmând ceea ce știam deja și anume că este presedintele și proprietarul holdingului multinațional Trade Trans Log Spedition, cu 40 de sucursale în toată Europa și o cifră de afaceri de aproximativ 400 de milioane de euro, Dieter Kaas a făcut o trecere originală la subiectul conferinței de presă. „Că tot vă place să vorbiți aici de cluburi, trebuie să vă mărturisesc ceva. Data trecută, când am trecut pragul acestei încăperi de la hotelul Coandi, aici funcționa un club de noapte. Lucrurile s-au schimbat acum, mă bucur că suntem aici pentru un motiv serios pentru Arad”, a glumit omul de afaceri, însă mai apoi a și trecut la lucruri serioase, chiar îngrijorătoare. „Am primit destule telefoane și mesaje prin care mi se spunea să nu fac prostia să investesc la UTA. Am fost sfătuit să nu bag bani la acest club. Nu le pot da numele celor care m-au atenționat, ei sunt oameni care au activat la UTA sau au avut legătură cu clubul. Le fac și lor și mie rău dacă le pronunț numele. Vin des la Arad, vreau să am parte de liniște”, a ținut să puncteze Kaas.

Informații inexacte despre situația clubului

Deși a trecut aproape o lună de zile de la întâlnirea față în față dintre Giovanni Catanzariti și Dieter Kaas cu concluzii optimiste pentru fani, dar austriacul a și primit din partea conducerii UTA-ei toate bilanțurile contabile solicitate, o decizie priviind viitorul clubului a fost și va mai fi amânată. „Încă analizăm situația, pentru că am avut informații doar despre o parte din problemele clubului. Trebuie să știm exact în ce ne băgăm, pentru că datoriile tot cresc”, a afirmat Kaas, care a fost completat de Iulian Olaru: „E adevărat sumele, adică datoriile, cresc săptămânal, e normal ca domnul Kaas să fie mereu la curent cu evoluția lor. În acest sens, am scos un certificat fiscal datat cu ziua de vineri. Mai departe, sperăm ca  domnul Dieter Kaas să ia o hotărâre cât mai repede”.

Nu e fan al fotbaliștilor sud-americani

Pe de altă parte, austraicul nu a pierdut ocazia să-l „înțepe” pe actualul patron al UTA-ei. „E o greșeală de management să se achiziționeze jucători brazilieni și argentinieni scumpi, în loc să valorifice potențialul românilor. Astfel, s-au făcut datorii și mai mai mari la club”, a punctat Dieter Kaas, care a mai ținut să precizeze că în cazul în care o va prelua pe UTA va duce o politică de transferuri mult mai cumpătată. De fapt, potentul om de afaceri a și identificat un manager pentru gruparea emblemă a orașului, care, însă, din câte a lăsat să se înțeleagă, nu este om de fotbal.

Autostrăzi, pasaje, un stadion nou, dar și alte fonduri – garanțiile lui Falcă?

Participanții la conferința de presă de luni dimineața ne-au mărturisit că duminică au avut o întrevedere și cu primarul Aradului, Gheorghe Falcă. „Autoritățile locale i-au promis sprijin necondiționat domnului Kaas. Sper ca această întâlnire să cântărească în decizia ce va fi luată”, a menționat Olaru.  Alte detalii de la întâlnirea cu primul edil al orașului a dat chiar Dieter Kaas: „Domnul primar m-a asigurat că mă va susține cu tot ce poate, mai puțin bani pentru plata salariilor la club. Mai știu că ni se pregătește un stadion de 17 mii de locuri, în valoare de 10 milioane de euro, dar se vor comnstrui și autostrăzi și pasaje în zonă. Dacă se fac toate astea, de ce nu ar fi și un club de fotbal puternic  în Arad?  Dar, nu voi face niciun pas fără să am garanțiile scrise ale autorităților”.

49% șanse de reușită, dar speranța moare ultima…în februarie

Apropiindu-ne de concluzii, cei prezenți au fost rugați să avanseze un procent de reușită în cazul tranzacției dintre Dieter Kaas și Giovanni Catanzariti. „Din punctul meu de vedere, sunt 49% șanse de reușită”, a precizat Iulian Olaru. Cât despre suporteri și speranțele lor într-un viitor mai bun sub comanda austriacului? „Am nevoie de sprijinul lor și a tuturor oamenilor de fotbal din Arad. În primul rând, ei trebuie să vină într-un număr cât mai mare la stadion. Să se înțeleagă, nu vreau să-mi creez un renume de unic salvator. Eu zic să spere toată lumea că va fi bine, până la urmă speranța moare ultima”, a adăugat Kaas, care a dat termen pentru un răspuns final în „ecuația” preluării UTA-ei luna februarie, deși Iulian Olaru îi sugera șapte-zece zile.

 


Astăzi, de la ora 11:00, la sala de conferințe a hotelului Coandi, Dieter Kaas a vorbit în premieră despre intențiile sale de a prelua echipa fanion a Aradului. Sportarad a transmis mesajul omului de afaceri austriac și al colaboratorilor săi, Iulian Olaru și Cristian Tripa, manager Trade Trans.

Iulian Olaru: „Îl aveți în față pe Dieter Kaas, un investitor din Austria, cu investiții în Româna, în logistică, ne-am cunoscuit în urmă cu un an de zile. Am mai discutat amical despre fotbal.  I-am prezentat situația de la UTA, problemele care s-au acutizat și i-am prezentat oportunitatea de a investi la club. A fost încântat să afle despre UTA, despre istoria sa frumoasă, dar nu a putut decide pe loc dacă va investi la Arad decât după ce s-a consultat cu avocații săi. Ieri, domnul Kaas a avut și o întrevedere cu autoritățile locale, care i-au promis sprijinul necondiționat. Sper ca această întâlnire să fii cântărit în decizia luată”.

Dieter Kaas: „Bună, sunt Dieter Kaas, dețin Trade Transport, cu 40 de sucursale, mai mult de 1100 de angajați, cifra de angajați, cu cifra de afaceri de 400 de milioane de euro. Acum 15 ani în România, în Timișoara dar și în Arad. La Curtici am investit 30 de milioane de euro în România pentru a dezvolta Terminalul Cargo. Să vorbim de UTA. Se analizează situația, pentru că am avut informații doar despre o parte din problemele clubului. E o greșeală de management să se achiziționeze jucători brazilieni și argentinieni, în loc să valorifice potențialul românilor. S-au făcut astfel datorii și mai mari. M-am întâlnit cu domnul primar Falcă, care m-a asigurat că mă va susține cu tot ce poate, mai puțin asigurarea salariilor pentru echipă și stafful tehnic. Ni se pregătește un stadion de 17 mii de locuri, în valoare de 10 milioane de euro. Dar, nu voi face niciun pas fără să știu că am sigur sprijinul autărităților și nu va numi un manager și nu în ultimul rând îmi doresc sprijinul suporterilor. Am un manager pregătit, în care am mare încredere și pe care mă voi baza în cazul în care voi decide să vin la club. Deocamdată, nu îi dau numele”

Kaas: „Dacă nu le prezentăm un plan bine pus la punct celor de la Primărie, banii de la autoritățile locale nu vor veni. Sunt persoane în jurul nostru care ne sună și ne sfătuiesc să nu facem prostia să investim la UTA. Nu dau nume, fiindcă vin des în România și nu vreau să am probleme. Suporterii să-și facă speranțe, căci, vorba aia, speranța moare ultima”.

Olaru: „Dorim suportul autorităților locale scris. Domnul Kaas nu vrea să-și creeze un renume de unic salvator. Să ne sprijine și suporterii și toți oamenii din Arad. Să sprijine cu tot ce pot, să vină le meciuri, în primul rând”

Kaas: „Dacă autoritățile locale vor face infrastructura, pasaje, autostrăzi, de ce nu s-ar naște și un club puternic de fotbal în Arad?”

În final, Dieter Kaas a spus că va lua o decizie finală privind implicarea la clubul UTA în luna februarie.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 14 Jan. 2013, 13:08 Seria 2
Pe aceeași temă