„Indiferent de piedici și greutăți suntem obligați să mergem mai departe”

22 Dec. 2011, 14:01 Seria 2
„Indiferent de piedici și greutăți** suntem obligați să mergem mai departe

Team-managerul lui Poli Timișoara – Daniel Stanciu – a oferit un amplu interviu site-ului oficial al grupării alb-violete. Subiectul principal, anul fotbalistic 2011. Spicuim în cele ce urmează unele dintre ideile principale.

„Un an 2011 pe care vreau să-l uit cât mai repede. A debutat foarte bine, cu trei victorii consecutive, dar apoi a urmat seria aceea de egaluri cu adversari inferiori. A fost frustrarea arbitrajelor pro de care beneficia Oțelul, ratarea penalty-ului de către Zicu în finalul partidei cu FCM Tg. Mures, înfrângerea de la Galați, scandalul cu licența, așteptarea deciziei Comitetului Executiv, a TAS-ului, clipele de groază la gândul participării in Liga a III-a, egalul de la UTA, infrângerea de la Oradea, cu Luceafărul, meciurile la matinee de pe Dan Paltinișanu cu tribunele goale, problemele financiare care ne-au copleșit prin pierderea sprijinului tuturor partenerilor sau sponsorilor, faptul ca nu s-a respectat regulamentul de organizare și desfășurare a Cupei Romaniei, arbitrajul lui Marian Balaci de la meciul cu Târgoviște, „recitalul” dat de unul Dreve la Oradea, cu Luceafărul sau pierderea calificarii în semifinalele Cupei împotriva unei echipe accesibile… Dar au fost și momente placute, emoțiile victoriilor cu CFR Cluj, cu „U” Cluj, cu Sportul Studențesc, cu Universitatea Craiova, ca să nu mai zic de senzaționala partida cu Steaua. Peste toate însă, plăcerea de a lucra cu un colectiv de jucători extraordinari, bărbați luptători și caracter, ca Dan Alexa, Ianis Zicu, Pedro Taborda, Sorin Ghionea, Srgian Luchin, Marian Cisovsky, Lukas Magera, Alexandru Bourceanu, Ovidiu Burcă, Cristi Scutaru și ceilalți. Dar și bucuria de a reconstrui din mers o echipa tânară și ambițioasă, cu jucători talentați și de mare viitor”, a caracterizat anul 2011, Daniel Stanciu, care este sigur că Poli ar fi făcut o figură frumoasă în competițiile europene, dacă ar fi fost lăsată să joace.

Se putea mai mult în B2 și în Cupă

Inconstanța și oarecum subestimarea adversarului au făcut ca Poli să nu poată mai mult în sezonul de toamnă. „La valoarea lotului actual, cu siguranță era loc de mai bine, de un punctaj aproape de maxim. Din păcate am avut evoluții inconstante, mai ales în partidele disputate în deplasare. În ceea ce privește Cupa, am fost la un pas de o mare performanță, dar am tratat nepermis de usor jocul cu Gazul. Era exact ceea ce mă așteptam, dar n-am vrut sa cred până la finalul acelei partide: că alt adversar decât Gazul, la Timișoara, ar fi consfințit calificarea lui Poli în semifinalele Cupei. Așa, ramânem doar cu satisfacția partidei cu Steaua, cel mai bun joc făcut de Poli în ultimii ani”, a explicat Stanciu.

Ianuarie, luna decisivă

„Depindem foarte mult de ceea ce se va intâmpla în ianuarie. Dacă se va concretiza asocierea cu Consiliul Județean, Consliul Local și Universiatea Politehnica atunci vom deveni un club puternic, iar strategia va fi una sănătoasă. În altă situație… Nici nu vreau să mă gândesc că ar putea exista și o altă posibilitate!”, a mai spus Stanciu.

„Indiferent de piedici și greutăți suntem obligați să mergem mai departe”

„Mă bucur că jucătorii aduși au confirmat, așa cum au făcut-o și cei tineri de la club. Cu siguranță, daca totul va fi bine, vor mai veni jucători în această iarna, în special tineri”

sursa: Banat Sport

22 Dec. 2011, 14:01 Seria 2
Pe aceeași temă