Îmi place atmosfera de la Inter

13 Feb. 2009, 16:27 Seria 2
Îmi place atmosfera de la Inter

Ivorianul Seydou Kone, singurul stranier al echipei FC International Curtea de Arges, a acordat un interviu pentru site-ul oficial:
 

Ce ne poti spune despre cariera ta de fotbalist ?
E bine, sunt multumit de ceea ce am realizat pana acum, imi place ca joc si sunt constient ca trebuie sa muncesc mai mult pentru a ajunge la un nivel inalt.

Cum ti se pare fotbalul romanesc ?
Sunt de doi ani in Romania, e un campionat bun, pot spune ca diferenta intre ceea ce se joaca aici si in Coasta de Fildes este destul de mare.In Romania fotbalul este profesionist, iar in tara mea se investestesc  putini bani, desi avem jucatori foarte buni.In schimb avem o echipa nationala valoroasa, mai ales ca jucatorii convocati joaca la echipe importante din Europa.

De ce ai ales Romania ?

Dupa ce am jucat la Qadsia(Kuweit), am decis sa ma intorc in Africa, la gruparea Rail Club du Kadiogo( Burkina Faso), mai ales ca presedintele acestei grupari m-a asigurat ca voi face avea ocazia sa joc din nou afara.Acest lucru s-a intamplat, eu avand o oferta din Romania, de la FC Botosani, unde am si ramas.

Dupa cei doi ani petrecuti la Botosani, ce ti-ai propus sa faci la FC International ?

Chiar daca nu am venit de foarte mult timp, am avut ocazia sa imi dau seama ca avem o echipa buna.FC International este un club ambitios, cu o strategie de viitor clara, imi doresc sa am o evolutie constant buna aici.Imi place atmosfera de la FC International si sunt convins ca ma voi intelege cu toti colegii.

Cum vezi returul ligii a doua ?
Imi doresc sa mearga bine echipa, sper sa imi aduc si eu contributia.Nu e important sa marchez eu, conteaza ceea ce face echipa pana la urma.

Ce jucatori ivorieni de la echipele din Europa cunosti foarte bine ?
Printre prietenii mei se numara Arouna Koné si Christian Ndri Romaric(FC Sevilla), precum si Youssouf  Kamara de la FC Arges, dar nu numai.De asemenea il cunosc si pe un alt jucator ce a evoluat in Arges, este vorba de Mariko Daouda.

Ai vreun idol printre atacantii din fotbalul mondial ?
Mi-a placut intotdeauna Nicolas Anelka, pot spune ca il urmaresc de foarte mult timp,  nu degeaba a evoluat pe la echipe mari din Europa.

Ce echipa din Europa iti place ?
Manchester United este gruparea mea favorita, mai ales ca evoluat acolo jucatori importanti si s-au obtinut si rezultate foarte bune.

La echipa Al-Rayyan din Qatar ai fost coechipier cu jucatori cunoscuti, despre cine e vorba ?

Intr-adevar, pe la acest club au trecut fotbalisti importanti, eu am fost coechipier  printre altii cu Fernando Hierro si Ali Benarbia.

Ai vreun hobby ?
Nu pot spune ca imi place neaparat sa fac un lucru, insa cu certitudine ascult multa muzica.

Seydou Kone

Locul si data nasterii:  Abidjan(Coasta de Fildes), 28 Februarie 1983;
Inaltime: 1,80cm;
Greutate: 80kg;
Echipe unde a mai evoluat: Vallee AC(Coasta de Fildes), Al-Rayyan(Qatar), RCK(Burkina Faso), ASEC(Coasta de Fildes),Qadsia(Kuweit), FC Botosani

13 Feb. 2009, 16:27 Seria 2
Pe aceeași temă