Publicul fantastic, arma letală a UTA-ei în lupta pentru promovare. Ce au spus Roland Nagy și Adi Mihalcea despre atmosfera de vis de la returul primului baraj

Marius ANGHEL 05 Jun. 2016, 12:07 Campionat

Aradul a trecut prin momente grele în ultimii ani din punct de vedere al simbolului său numărul unu, cea mai titrată echipă de fotbal din Provincie. După decizia dură luată acum doi ani și jumătate, când fanii au trecut de la clubul condus spre faliment în liga secundă, spre proiectul din fotbalul județean, orașul a fost rupt în două. Nu toată lumea a acceptat noul proiect, au fost mulți cârcotași în ciuda celor două promovări succesive. Dar, Aradul a devenit un tot unitar datorită abnegației cu care jucătorii și antrenorii au dus acest sezon ce nu vrea să se încheie și asta pentru că, poate, ne este sortit să trăim multe momente de fericire precum cele trăite în această primăvară, totul culminând cu o calificare la barajul de promovare și, iată, accesul și spre cel de-al doilea. Adică la 180 de minute distanță de visul fotbalistic al „alb-roșiilor” de pe Mureș, revenirea în elită.

Ce mai, extraordinarii susținători ai „Bătrânei Doamne” au dat dovadă de un spirit extraordinar sâmbătă după-masă. Arena „Motorul” a devenit neîncăpătoare cu o oră înainte de meci, lucru ce nu s-a mai întâmplat de mult timp. Tot stadionul a cântat încă din timpul încălzirii, iar atmosfera creată pe timpul partidei a fost pur și simplu vulcanică. Fără a spune cuvinte mari, se poate spună că cei 1.800 de fani prezenți sâmbătă pe Motorul au fost un jucător în plus pentru UTA, chiar omul decisiv. Iar după o asemenea partidă, un lucru este cert: UTA este Arad! Poate, de multe ori s-a vorbit de fanii arădeni au fost cei care au împins echipa de la spate, dar azi chiar s-a întâmplat asta. Un moment inedit, poate neobservat de toată lumea, s-a petrecut în mnutul 98. Spectatorii au scandat la unison: „UTA, Arad, Victorie!”, iar după doar 20 de secunde Ciprian Rus a punctat pentru 4-1!

Mihalcea: „Băieții au intrat cu frică din cauza suporterilor”

Forța fantastică a fanilor arădeni a fost sesizată și de Adrian Mihalcea la finalul partidei: „Jucătorii mei au intrat timorați pe teren, au intrat cu frică. E posibil să fi făcut acest lucru din cauza suporterilor, a tot ceea ce a fost în tribune. Am declarat-o și înainte și o spun și acum, aveți niște suporteri minunați, bravo lor. Au încurajat mereu echipa, dar nu cred că asta ne-a împiedicat pe noi să jucăm fotbal. Dar, recunosc, probabil băieții au intrat cu frică din această cauză”.

Nagy: „La cele două reprize de prelungiri pur și simplu ne-au împins de la spate”

După ce a cântat cu fanii pe gazon, Roland Nagy a ținut să le aducă un tribut special acestora la conferința de presă. „A fost jocul anului, atât pentru fani, cât și pentru noi. Ei au fost al 12-lea jucător, iar după eliminarea lui Manea au devenit jucătorul lipsă. La cele două reprize de prelungiri pur și simplu ne-au împins de la spate. A spus Sorin Strătilă că va fi vacarm la Arad, sunt convins că mulți jucători de la Călărași nu au mai evoluat împotriva unei asemenea atmosfere. E fantastic ce am reușit, s-au montat tribune suplimentare, am reușit să aducem fani tot mai mulți la stadion de la meci la meci. Asta înseamnă ceva, ne mândrim cu această performanță! Te uiți la multe meciuri în prima ligă și vezi că bate vântul, iar noi astăzi am simțit efectiv că se cutremură stadionul în multe momente! E frumos așa fotbalul, e frumos să fii apreciat, fanii i-au împins de la spate pe acești băieți. Sincer, cred că performanța acestui an este apropierea fanilor de jucători, e incredibil ce am trăit astăzi!”, au fost cuvintele lui Roli Nagy la finalul partidei cu Dunărea Călărași.

Text: Sport Arad
Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 05 Jun. 2016, 12:07 Campionat
Pe aceeași temă