„Îmi doresc un stadion nou. Admit că rezultatele au luat-o cu mult înainte infrastructurii”

12 Jul. 2012, 12:56 Seria 2

Prezenți marți la emisiunea „Arena MDI”, Gică Popescu și Sorin Lungu au dezlegat o mare parte din necunoscutele legate de activitatea clubului nostru. Pe lângă multe altele, acestia au comentat pe scurt și atacurile ce au planat asupra lui în ultimele zile, atacuri venite din partea unei mici părți a presei locale, dar și acuzațiile în legătură cu pariurile sportive.

Chiar dacă la Chindia lucrurile au fost întârziate de incertitudinile datorate schimbărilor politice la nivel de Consiliu Județean, Gică Popescu și Sorin Lungu dau asigurări că echipa se va pregăti adecvat pentru noul sezon de liga a II-a.

Am bătut palma pentru un cantonament începând de duminică, iar ca meciuri amicale, sâmbătă, vom evolua contra celor de la FC Brașov, au declarat cei doi conducători.

Lucrurile continuă pe un trend ascendent la Târgoviște, iar asta necesită eforturi extraordinare din partea noastră. Am obsesia construirii unui stadion nou, la Târgoviște. Acest proiect nu poate crește fără acest stadion, dar realizez că trecem o perioadă foarte grea din punct de vedere financiar. Totuși, nu cred că într-un județ precum Dâmbovița sau într-un oraș precum Târgoviște nu se pot găsi fonduri pentru o asemenea investiție. Acest proiect fotbalistic va muri la un moment dat, în lipsa unei noi arene.

Despre acuzele din presă…

Nu m-am suparat pe aceste zvonuri. Sunt doar zvonuri electorale, mincinoase pe care politicienii le transmit oamenilor în campaniile electorale. De 20 de ani încerc să respect presa, dar aici se spun multe lucruri neadevărate, mai ales în cea locală. Nu am luat-o ca pe o chestiune personală. Am venit la Târgoviște să ajut acest proiect. Acest proiect nu este proiectul meu, este proiectul vostru, al dâmbovițenilor. Eu nu am niciun avantaj din acest proiect ci din contra, costuri, implicare și stres datorită cărora imi văd familia destul de rar. Am preferat ca unii jucători doriți chiar de echipe din liga 1 – Băluță sau Șerban – să rămână la Târgoviște pentru ca acest proiect să crească și asta pentru voi, suporterii, nu pentru mine.

Despre intrarea la meci…

Intrarea la meci va rămâne liberă în proporție de 100%. Nu a fost o discuție vis-a-vis de intrarea oamenilor la meci, dar dacă s-ar strânge o sumă importantă prin vânzarea de bilete am lua-o în calcul… însă nu s-a discutat până acum și astfel va rămâne liberă.

Despre pariuri și aranjamente…

Legat de pariuri, eu nu am jucat în viața mea și le-am spus jucătorilor să nu joace pe liga în care evoluează, pentru că sunt atent monitorizați și pot apărea suspiciuni neplăcute. Eu nu văd motivul pentru care noi am face un anumit aranjament. De când am plecat la drum în acest proiect, oamenii cu care lucrez știu bine că eu nu accept astfel de lucruri. Nici în carieră nu am dat curs unor asemenea lucruri, deși am avut ocazia. La nivel de UEFA și FIFA există o preocupare specială legată de pariuri iar oamenii însă reacționează la cel mai mic semn. Oare ce s-ar fi întâmplat dacă Dinamo – Foresta (meci în care gazdele conduceau în minutul 60 cu 4-0, dar s-au văzut învinse în final cu 5-4) s-ar fi jucat în zilele noastre ? Spre exemplu, la meciul cu Vâlcea, de pe teren propriu, le-am spus băieților la pauză că vor câștiga sigur meciul, datorită condiției fizice a adversarului, care tocmai schimbase antrenorul. Ce ar fi trebuit să facem ? Să nu mai forțăm pentru că suntem suspectați de jocuri la pariuri ?

Despre Ion Crăciunescu și viitorul președinte al echipei…

Este nevoie de Ion Crăciunescu la CCA. Îl consider singurul om capabil să schimbe lucrurile în bine acolo. Dacă ar fi înlăturat, ceea ce eu consider aberant, eu l-aș primi cu brațele deschide la Târgoviste, dacă și el și-ar dori acest lucru. Încă nu am găsit președinte pentru echipă. Ion Dănciulescu nu este o soluție pentru acest post, dânsul are alte proiecte la ora actuală. Nu vreau să punem un președinte doar din dorința de a-l pune, ci doresc un om cu personalitate, impunător, care să reprezinte cu brio acest club. Trebuie să fim foarte atenți cu numirea unui nou președinte.

Despre sosiri – plecări…

La capitolul sosiri nu sunt noutăți, iar pe cei plecați îi știm foarte bine. Mladen a fost unul dintre jucătorii cei mai slab plătiți aici, iar eu am avut discuții dure cu el, fiind foarte supărat pe atitudinea sa. În privința lui Poiană, noi credem că era nevoie de un număr 10 la Târgoviște și l-am ales pe Cristi, acesta fiind recomandat de antrenorul Stoican. Cum el nu a confirmat așteptările pe care le aveam, am decis să renunțăm la serviciile sale.

Despre Stoican și obiective…

Nu am fost prezent la Târgoviște când s-a întâmplat acel incident (Stoican s-ar fi exprimat într-un mod josnic la adresa târgoviștenilor) și stiu doar de la el, varianta sa, diferită de ceea ce s-a scris. În caz că a reacționat astfel, eu îmi cer scuze în numele lui și al clubului și sper ca oamenii să treacă peste acest inconvenient, să înțeleagă faptul că avem nevoie de ei să susțină acest proiect. Legat de rezultate, știm bine că un antrenor depinde în mare măsură de ele. Dacă antrenorul nu confirmă, vom trage linie și vom lua măsurile care se impun dar nu se poate face un proiect să crească din punct de vedere tehnic imediat. Jucătorii trebuie să asimileze metodele de antrenament și sistemele de joc ale unui antrenor nou și asta se poate face doar în timp.
Obiectivul nostru e să câștigăm fiecare meci, cu acest lot putem obține chiar și promovarea, dar unde vom juca în acest caz? Acest proiect este făcut pentru oamenii din Târgoviște, pentru dâmbovițeni. Eu nu doresc ca această echipă să plece nici măcar cinci kilometri din Târgoviște. Ne trebuie stadion, iar apoi ne putem bate cu oricine doriți. Le-am spus chiar și anul trecut jucătorilor, liga a I-a, liga a I-a, dar se uitau la mine ca la un nebun. Eu nu vreau ca să jucăm la Ploiești, nu vreau ca oamenii să plătească transport până acolo și să jucăm cu 500 de oameni în tribune, nu acesta este proiectul pe care-l vreau. Eu imi doresc un stadion nou, plin, aici, la Târgoviște! Pot să admit însă că rezultatele au luat-o cu mult înainte infrastructurii, iar noi nu avem cum să stopăm acest lucru.

Despre juniori…

Nu-mi aduc aminte cu plăcere de meciul cu Viitorul Constanța dar mă bucur că am jucat finala și acesta este cel mai important lucru. O finală este o finală, poate fi influențată de greșeli personale, de arbitraje sau alte lucruri așa că mă bucur chiar dacă nu am câștigat. Ambele echipe meritau victoria, dar spre diferență de noi, Hagi a strâns cei mai buni juniori din întreaga țară.

Despre anumiți oameni din presa locală…

În percepția domnului care a scris, eu iau târgoviștenii de fraieri când stau la club în loc să-mi petrec timp cu familia? Când investesc banii mei? Când aduc cel mai bun om la conducerea Centrului de Copii și Juniori al clubului? Când aduc după doi ani Chindia în primele echipe ale ligii secunde? Când pun suflet și aduc la Chindia jucători pe care i-aș putea vinde ? Dacă asta înseamnă că iau de fraieri oamenii de aici înseamnă că așa este.

Articol scris de Ionuț MARIN

12 Jul. 2012, 12:56 Seria 2
Pe aceeași temă