„Iau în calcul și dorința aceasta de a promova”

Marius ANGHEL 09 Jan. 2013, 16:13 Seria 2

Noul antrenor principal al echipei FC Bihor, Marian Pană s-a născut pe data de 24 decembrie 1968, la Moreni, în județul Dâmbovița. Ca fotbalist, Marian Pană a jucat pe postul de fundaș lateral stânga. A acumulat 209 meciuri și 21 de goluri în prima divizie, 9 partide în cupele europene și 2 selecții în naționala României, ambele în 1991, în meciuri amicale împotriva Egiptului. A cunoscut consacrarea în tricoul echipei Dinamo București, alături de care a devenit campion al României în 1992.

Și-a început cariera de antrenor în 2001, la Petrolul Târgoviște. În 2002 a ajuns la CS Otopeni, echipă pe care în 2004 a promovat-o în Liga a II-a. În 2008 a reușit aceeași performanță cu Cetatea Suceava. În 2010 a fost numit în funcția de manager general al echipei Universitatea Cluj, proaspăt promovată în Liga I. După doar câteva luni, în noiembrie 2010 a demisionat. În ianuarie 2011 a fost numit antrenor principal la Unirea Alba Iulia dar a părăsit echipa în favoarea lui Unirea Urziceni după numai trei săptămâni.

Între timp, Marian Pană a mai activat ca tehnician și la Farul Constanța și CS Mioveni.

La FC Bihor, el a semnat până în vara acestui an, cu drept de prelungire însă și pentru sezonul viitor și este dornic să facă performanță, după cum a declarat încă din debut, chiar dacă echipa se află în prezent la mijlocul clasamentului. „Toată lumea își dorește promovarea și felicit conducerea că într-un moment destul de delicat este alături de echipă, ceea ce este un lucru extraordinar, ținând cont de ceea se întâmplă în țară și în fotbalul românesc în special. Mă ambiționează foarte mult această dorință a domnilor din conducerea noastră de a face performanță cu FC Bihor. Ca obiectiv al meu iau în calcul și dorința aceasta de a promova, în funcție și de o conjunctură favorabilă pe care sper să ne-o facem noi prin meciuri câștigate”, a declarat la reunirea lotului Marian Pană.

Pentru a spera la promovare, noul tehnician și-a propus ca primele patru jocuri din retur să le câștige pe toate.

În ceea ce privește transferurile din această iarnă, noul antrenor al „roș-albaștrilor” susține că nu va bloca ascensiunea tinerilor de la echipă și va alege din lista de jucători propusă pe cei pe care și-i dorește el. „Noi încercăm să aducem 4-5 jucători de Liga I care să ajute echipa, dar asta nu înseamnă că le este scris pe contract titulari”, a mai declarat Marian Pană.

În ceea ce privește sistemul de joc, acesta s-a declarat adeptul clasicului 4-4-2.

Sursa: FC Bihor
Foto: eBihoreanul

Marius ANGHEL 09 Jan. 2013, 16:13 Seria 2
Pe aceeași temă