Iancu le bagă bețe în roate timișorenilor! Poliștii îl pot numi acum „noul Zambon”

Publicat: 07 Aug. 2012, 17:59 Actualizat: 07 Aug. 2012, 18:00 Seria 2
Iancu le bagă bețe în roate timișorenilor!  Poliștii îl pot numi acum „noul Zambon”

Conducătorul societății FC Politehnica Timișoara SA, aflată în insolvență, a cerut Federației Române de Fotbal și Asociației Județene de Fotbal Timiș să interzică echipelor de fotbal să folosească numele „Poli” sau orice formă asociată.

Societatea lui Iancu deține drepturile pentru numele, culorile și palmaresul clubului înființat în 1921. Iancu a obținut aceste drepturi în urma unui contract pe 25 de ani semnat cu ASFC Politehnica, organizația non-profit care este deținătoarea palmaresului.

Astfel, e posibil ca ACS Poli (echipa din Liga a II-a) și SS Politehnica (echipa suporterilor, din liga a cincea) să aibă de suferit, la fel cum echipa lui Iancu a avut de suferit din cauza lui Claudio Zambon.

Șeful AJF: „Nu poate să facă așa ceva”

Dan Lața, președintele AJF Timiș, a confirmat că a primit o astfel de adresă semnată de Marian Iancu, dar nu crede că acesta va avea sorți de izbândă. „Este o adresă din partea clubului FC Politehnica SA, semnată de Marian Iancu. În primul rand, dânsul e persona non grata și nu poate avea nicio relație cu FRF sau AJF. Bine, ar putea să trimită alta, semnată de altcineva din club, nu e asta o problemă. Eu nu conusc problema în profunzime, va trebui să mă consult cu juriștii FRF, dar în mod normal nu va putea să interzică niciunei echipe să folosească numele Politehnica. Doar FC Politehnica SA nu vor avea alții voie să folosească. Dacă Poli 2002 a existat și există, la fel pot să existe și ACS Poli sau Poli ASU Poli. Oricum, denumirile sunt date de Ministerul Justiției, iar pe plan local de Direcția Județeană pentru Sport. Dar, din punctual meu de vedere, nu are cum să se pună în practică aceste interdicții”, a declarat Lața.

Articol scris de Radu FAUR

Publicat: 07 Aug. 2012, 17:59 Actualizat: 07 Aug. 2012, 18:00 Seria 2
Pe aceeași temă