Iancu: „Formăm un nucleu solid și nu ne vindem”! Napoli infirmă că vrea să plece

Marius ANGHEL 22 Oct. 2013, 14:24 Seria 2
Iancu:

Conducerea FC Universității Cra, alcătuită din președintele Marcel Iancu și tehnicianul Nicolo Napoli, însoțită de jucătorii Mădălin Ciucă și Robert Săceanu, s-a întâlnit ieri cu jurnaliștii craioveni. Au fost vizate aspecte legate de decizia Tribunalului Dolj, prin care Universitatea Craiova este reintegrată pe arena de fotbal „Ion Oblemenco”, dar s-au adus și câteva lămuriri ale unor declarații care, sâmbătă, au fost preluate și mutate în alt context de „prietenii” Universității.

„După cum știți, Tribunalul Dolj a decis definitiv și executoriu ca FC Universitatea Craiova să se întoarcă pe «Ion Oblemenco». Noi sperăm ca până miercuri să nu ne mai fie îngrădit accesul, să fim repuși în drepturile legale, pentru a putea să ne desfășurăm activitatea în condiții de normalitate și egale cu cealaltă grupare, care practic, în această perioadă, a beneficiat de condiții superioare nouă, deși noi acolo avem investiții de peste trei milioane de euro, care sunt recunoscute de Primăria Craiova prin protocolul încheiat și chiar de instanțele judecătorești. Până miercuri sperăm să ne întoarcem pe «Ion Oblemenco», să ne desfășurăm activitatea acolo.”, a precizat Iancu.

Președintele Universității a comentat și suspendarea dictată de FRF după incidentele de la Roșiori. „Sperăm ca partida cu ASA Târgu Mureș să se desfășoare pe «Oblemenco». Ceea ce s-a întâmplat la Roșiori, atunci când câțiva spectatori s-au contrat în tribune, motiv pentru care, în mod neregulamentar și ilegal, a fost suspendat stadionul patru etape, nu poate fi pus în practică și nu vizează nicidecum stadionul «Ion Oblemenco». Puteau să suspende stadionul de la Roșiori, pentru că acolo s-au întâmplat acele presupuse fapte, deși ele nu au fost semnalate de jandarmerie și nici de observatorul de joc, ulterior am aflat că ar fi făcut un memoriu. Noi nici nu am fost citați la această comisie de disciplină ca să ne spunem un punct de vedere. Vin și fac referire la partida dintre Astra Ploiești și Dinamo București, în care practic suporterii s-au bătut, să vedem, va fi suspendat stadionul pentru acele incidente?„, a mai spus Marcel Iancu.

Marcel Iancu s-a arătat deranjat de anumite zvonuri care au apărut imediat după înfrângerea suferită de FC Universitatea Craiova la Pitești, în compania CS Mioveni, scor 1-2. „Nu căutăm scuze, dar este foarte greu să joci în 10 oameni din minutul 30, este foarte greu să accepți că nu ți se acordă un penalti clar, faultul comis asupra lui Mitic, și că, de fapt, primești un gol după expirarea timpului regulamentar de joc cu un minut. Eu cred că trebuie să înceteze presiunile asupra clubului. S-au trunchiat declarații ale lui Adrian Mititelu, s-a spus că pleacă Napoli, că președintele e dezafiliat cot la cot cu Napoli. La noi la echipă nu sunt niciun fel de probleme interne. Acești băieți (n.r. – jucătorii), care spuneți dumneavoastră că pot fi mituiți de alte grupări, eu vă spun că nu. Noi am venit aici să facem o treabă pe care o vom duce la bun sfârșit. Formăm un nucleu solid și, indiferent de ce probleme are clubul, trebuie să înțelegeți că ne vom juca șansele până la sfârșit. Avem rugămintea să fim respectați și lăsați în pace. Săraci sau nu, bogați sau nu, noi nu ne vindem.„, a declarat președintele FC Universității.

Tehnicianul Nicolo Napoli a vorbit despre conferința de presă de la Pitești, în care a avut o reacție mai dură. „În presă au apărut multe informații care nu sunt adevărate. Declarațiile pe care le-am făcut după meci vizau Federația și problemele pe care le întâmpinăm mereu. Noi jucăm mereu în deplasare, arbitrajele nu sunt corecte, se bat câțiva suporteri în tribune, ne suspendă terenul de joc patru etape. Nu se poate așa ceva. În ceea ce privește echipa, sunt mulțumit de ceea ce au făcut băieții până astăzi și sunt sigur că își vor face datoria până la finalul campionatului. Se vorbește că îmi dau demisia, că voi fi schimbat, dar eu sunt aici, împreună cu echipa. Mergem înainte. Eu nu cer decât să avem aceleași drepturi ca restul echipelor din campionat. Cât privește stadionul «Ion Oblemenco», avem decizia instanței, așteptăm să jucăm acolo, toată echipa, toți suporterii așteaptă să ne întoarcem la casa noastră. Vrem condiții de normalitate, ca la celelalte echipe. Asupra noastră se fac numai presiuni.”, a afirmat Nicolo Napoli.

Cei doi căpitani de echipă, Mădălin Ciucă și Robert Săceanu, au mulțumit suporterilor care însoțesc echipa la fiecare meci.

„În primul rând trebuie să felicităm suporterii care au venit peste tot cu noi, ținând cont că am jucat numai în deplasare, dar și pentru că au fost alături de noi și sâmbătă după meci, au strigat, au cântat până la sfârșitul jocului, chiar dacă rezultatul a fost nefavorabil.”, a spus Mădălin Ciucă.

Mulțumesc și eu suporterilor care au fost alături de noi de la începutul campionatului și îi așteptăm în continuare alături de noi, în număr cât mai mare. Noi ne dorim să câștigăm fiecare meci.” a declarat Robert Săceanu.

Sursa: Ediție.ro

Marius ANGHEL 22 Oct. 2013, 14:24 Seria 2
Pe aceeași temă