„Haideți să pierdem cu 3-0!” BREAKING NEWS | Primul antrenor din România suspendat pentru tentativă de blat. Ce le-a spus jucătorilor înainte de meci

Marius ANGHEL 07 Apr. 2016, 10:28 Seria 2

Giovani Pisano, fostul antrenor al echipei FC Caransebeș a devenit primul antrenor din istoria fotbalului românesc care a fost suspendat pentru că a vrut să aranjeze rezultatul meciului dintre Unirea Tărlungeni- FC Caransebeș, încheiat 1-1, disputat anul trecut în Liga 2.

Conform rechizitoriului prezentat în fața Comisiei de Disciplină, în seara de dinaintea meciului dintre Unirea Târlungeni și FC Caransebeș antrenorul italian Giovani Pisano a făcut o ședință cu mai mulți jucători importanți ai echipei, cărora le-a spus că în meciul de a doua zi, 17 octombrie, „are nevoie de multe goluri”. A doua zi, înainte de meci, chiar în vestiarul echipei, Pisano le-a transmis același lucru altor jucători, majoritatea cu profil defensiv.

Cum la pauză, scorul era 1-0 pentru Unirea Tărlungeni, Pisano a intrat nervos în vestiar, a dat afară pe toata lumea, cu excepția titularilor, și le-a transmis: „Haideți să pierdem cu 3-0! Dacă nu faceți asta, pierdem tot. Dacă sunteți de acord, marți luați banii și un bonus”.

Jucătorii au refuzat oferta lui Pisano, iar meciul s-a terminat la egalitate, 1-1, golurile fiind marcate de Petra pentru Tărlungeni, respectiv Săulescu pentru FC Caransebeș. Imediat după finalul meciului, Pisano a mers în Italia, de unde s-a întors abia peste o săptămână, chiar dacă echipa sa urma să joace pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaș, meci pierdut de FC Caransebeș cu 5-0.

În ciuda faptului că a fost citat prin toate formele de către Comisia de Disciplină, Giovani Pisano nu s-a prezentat la niciun termen iar miercuri, în baza articolului 60 bis, alineatul 1, litera A din regulamentul disciplinar al FRF, privind integritatea meciurilor, a fost suspendat pentru 9 luni și a primit o penalitate sportivă de 100.000 lei.

Federația Română de Fotbal intenționeză să notifice FIFA, pentru ca suspendarea de 9 luni a lui Giovani Pisano să fie valabilă în toate federațiile afiliate.

Giovanni Pisano a ajuns în România în anul 2014, tot în Liga 2, la CS Balotești. În cariera sa de fotbalist, a jucat un singur meci în Serie A, pentru Foggia, împotriva echipei Brescia, într-un meci în care românul Gheorghe Hagi a marcat două goluri. Pisano a fost golgeter în Serie B în 1995, în perioada în care juca pentru echipa Salernitana.

Articol scris de Claudiu GIURGEA (Mediafax)

Marius ANGHEL 07 Apr. 2016, 10:28 Seria 2
Pe aceeași temă