Hagi: „Pentru Târgu Mureș este necesar să aibă o echipă puternică în Liga I!”

Marius ANGHEL 06 Sep. 2013, 11:30 Seria 2

Gheorghe Hagi, fostul căpitan al Echipei de Aur a României a fost prezent miercuri seara la festivitatea de deschidere a celei de-a VII-a ediții a Cupei „E.ON Kinder” la fotbal. Fostul internațional a fost primit cu foarte mare căldură de spectatorii mureșeni, dar mai ales de micii fotbaliști, care își doresc să-i calce pe urme. Gheorghe Hagi ne-a oferit în exclusivitate pentru Sportul Mureșean un scurt interviu.

– Cum catalogați aceste turnee destinate copiilor?
– Trebuie tot timpul să oferim un mediu cât mai bun pentru ca juniorii și copiii să crească și să devină sportivi de performanță. Aceste turnee sunt extreme de importante. Fiecare club trebuie să pună accent pe Centrele de copii și juniori, iar ușor-ușor să dezvoltăm fotbaliști foarte buni. Din aceste competiții se vor naște marii campioni, care vor reprezenta România. Eu am jucat la turnee și competiții mici, pe care le-am câștigat, iar mai târziu am ajuns să reprezint România.

– Ce șansă oferiți echipei naționale a României în jocul cu selecționata Ungariei?
– Vom avea două jocuri acasă și trebuie să le câștigăm. Important este să intrăm în teren cu acest gând și să luăm din fiecare meci cele trei puncte.

– Ce șanse acordați echipei Steaua București în Champions League?
– Eu nu-i dau nicio șansă. Eu cred că Steaua București este o echipă bună, o echipă competitivă și merită toate felicitările pentru că reprezintă România în cupele europene. Trebuie să fim mândri că că o echipă românească este din nou în Champions League și în același timp suntem mândri de formația Pandurii Târgu Jiu că a ajuns în UEFA League.

– Ce părere aveți despre noua echipă ASA Târgu Mureș?
– Nu pot avea decât o impresie foarte bună. Este bine că și-a luat numele care trebuia. Este o echipă tânără care are o perspectivă de viitor. Antrenorul Edi Iordănescu este un băiat foarte serios și care muncește mult. Sunt sigur că va face un lucru bun la Târgu Mureș. Trebuie însă avută răbdare. Nu se poate totul clădi dintr-o dată. Știu că își doresc performanță, iar pentru Târgu Mureș este necesar să aibă o echipă puternică în Liga I!.

Articol scris de Sorin CRĂ‚CIUN

Marius ANGHEL 06 Sep. 2013, 11:30 Seria 2
Pe aceeași temă