Guardia Rosso-Nera a protestat cu FC Bihor împotriva lui Carol Gurgu!

Marius ANGHEL 14 Oct. 2013, 16:58 Seria 2

Victoria Metalului Reșița în fața lui FC Bihor, scor 2-1, a fost precedată de un protest al galeriei GRN. Suporterii s-au solidarizat cu liderul Marcel Gușcă în conflictul acestuia cu reprezentantul Primăriei în relația cu clubul. Timp de cinci minute fanii „rosso-nerilor” s-au întors cu spatele și au scandat împotriva lui Carol Gurgu.

Suporterii sunt supărați că vechiul lider, cunoscutul Marcel Gușcă, ar putea fi interzis pe stadioane după ce Carol Gurgu a depus o plângere la Poliție împotriva lui. Angajatul autorităților locale, fost președinte la AFCM Reșița, susține că a fost lovit în primăvară de suporter după un joc disputat pe „Colterm” Timișoara cu Flacăra în Liga a III-a.

„Am protestat pentru că se cere interdicția mea. Băieții s-au solidarizat, au decis să protesteze în mod pașnic, ceea ce mă bucură. Au fost primele cinci minute din joc în care ne-am întors cu spatele și s-a scandat, fără injurii, la adresa lui Carol Gurgu: Demisia! Lasă-ne!”, a declarat Marcel Gușcă pentru SPORT9.ro.

De unde a început totul

Conflictul dintre cei doi a pornit însă în iarna trecută. Gușcă susține că, deranjat de fani, Gurgu a stat în spatele formării unei noi galerii. „Gurgu a intrat în conflict cu noi în decembrie, când a organizat o întâlnire a suporterilor, a dat anunț însă a vorbit cu cei de la handbal să vină să susțină echipa. Aceștia au venit la meciul cu Apă Craiova în retur, la meciurile următoare au dispărut. L-au pus lider pe un apropiat al primarului și au venit copiii de la grupa antrenorului Ovidiu Telescu. Normal că a venit o reacție și am început să strigăm împotriva lui Carol. Și jucătorii au fost amenințați cu tăieri dacă ne răspund la salut”, povestește liderul GRN.

Contactat de SPORT9.ro, Carol Gurgu neagă acuzele: „Astea sunt băgate de la ei. Nu știu nimic de așa ceva. Nu eu am făcut acea galerie”. Conflictul a mocnit după jocul Flacăra – AFCMR din returul sezonului trecut, când suporterii l-au luat în colimator din nou pe conducător. „Când Flavius Fedor, copil ajutat de noi, a fost schimbat la meciul cu Flacăra, noi i-am scandat numele și el a venit să ne salute. Atunci Gurgu ne-a înjurat, noi am răspuns într-adevăr. După meci a venit la mine să mă înjure, eram lângă mașină, l-am împins și apoi a depus plângere penală”, mai spune Gușcă.

„Cât timp echipa merge bine nu mă interesează… Dacă ei consideră că a susține echipa înseamnă să se comporte așa. Doar incidentul acela că m-a lovit, atât am împotriva lui Marcel Gușcă. Eu las legea să-și spună cuvântul. Dacă oamenii aceia consideră că trebuie să susțină un lider care lovește un om, înseamnă că se aseamănă cu el. În ultimele șase luni au făcut ce au dorit. S-au împărțit în două galerii, au strigat împotriva mea și împotriva primarului. El vede în mine un dușman, eu nu am nimic cu el, decât că mi-a dat un pumn în față”, a explicat Gurgu.

Deși nu a primit vreun act oficial, Marcel Gușcă simte că e hărțuit permanent și amenințat cu interzicerea pe stadion. „Dacă va fi cazul de așa ceva voi depune o contestație. Am fost și azi chemat la ora 10 la Poliție și sunt chemat de două luni și jumătate constant, ca să mă împac eu cu Gurgu. Mi se pare ciudat, pentru că eu nu am făcut nimic. Sunt sătul de șicanări. Cei de la inspectorat mi-au spus că a cerut interzicerea mea, dar ei nu vor acest lucru. De altfel și Jandarmeria apreciază relația cu noi”, adaugă suporterul.

Comunicatul buclucaș

În mod ciudat, pe data de 19 septembrie, Primăria Reșița a eliberat un comunicat de presă (foto, jos) în care se preciza și cine sunt liderii galeriei reșițene. „Suporterii sunt cei care și-au desemnat liderii și Cristian Merca, cel cu care comunicăm…”, a precizat Gurgu. Rămâne însă neclar ce atribuții ar putea avea instituția publică în bunul mers al tifoseriei.

Sursa: Sport9
Foto: Metalul Reșița/Facebook

Marius ANGHEL 14 Oct. 2013, 16:58 Seria 2
Pe aceeași temă