Goluri Antohi (logice)!

29 Aug. 2009, 18:54 Seria 2

 

Timișenii au pierdut pe mâna lor, un meci în care au dominat. Venit de pe bancă, Antohi a profitat de erorile apărării gazdă, aducând Jiului cele trei puncte.

 

Fortuna e încă în căutarea primei victorii în Liga a II-a, irosind până acum două ocazii bune. La fel ca Mioveniul în prima etapă, Jiul nu a făcut impresie în satul bănățean, totuși ambele formații au plecat cu puncte. Primul gol a căzut la cinci minute de la start, când lovitura de cap a lui Suciu a fost respinsă de Hotoboc din spatele liniei de poartă. „Minerii” egalează rapid prin Mircea Ilie, acesta „prinde” un voleu cu stângul, iar mingea e propulsată din diagonală în stânga portarului Mitric.

 

„Dacii liberi” nu se pierd cu firea și controlează jocul. Rosenblum preia inițiativă, se lansează într-o acțiune individuală și încheie superb cu un șut în cross. După jumătate de oră tabela indică 2-1. Jiul nu arată nimic, în timp ce băieții lui Remus Steop nu dau semne de slăbiciune. Ba mai mult incursiunile lui Suciu și Rosenblum hărțuiesc în permanență defensiva petroșăneană.

 

Ratările lui Andrei Suciu aveau să fie regretate mai târziu. Introdus în locul căpitanului Apetri, Antohi va profita de două ori de greșelile gazdelor. Prima dată urmărește mingea trimisă de un alt substitut, foarte activul Vădrariu. Acesta centrează o minge de la limita autului pe transversală, Mitric nu reușește să respingă iar Antohi trimite cu capul din apropiere. Nu bine au repus covăcenii mingea de la centru și același Antohi primește mingea peste o apărare visătoare, consfințind rezultatul final cu un șut din interiorul careului.

 

Galeriile, la patru scaune distanță

Cu spectatori mai puțini, dar la fel de inimoși, gazdele au primit și vizita primilor ultrași în Liga a II-a, cei din Petroșani. Opt la număr, aceștia au venit cu taxi-uri de la Gara de Nord din Timișoara. Curios, fanii Jiului au fost instalați la doar câțiva metri de „Commando Covaci”, galeria Fortunei. „Minerii” și-au încurajat favoriții și la 1-2, neexistând niciun incident pricinuit de apropierea dintre cele două grupuri de suporteri. Ambele încurajându-și pe rând favoriții. Totuși la sfârșit un fan al Jiului s-a destăinuit: „M-au exasperat cu goarnele lor, mă doare capul!”.

 

Steop: „Am pierdut nemeritat!”

Antrenorul Fortunei regretă un nou meci irosit din cauza erorilor personale. Remus Steop e de părere că echipa sa a progresat, dar suferă în continuare din cauza lipsei de experiență.

„Îmi pare foarte rău că am pierdut jocul. Nemeritat. Am făcut greșeli pe care le-am făcut și în prima etapă acasă. Se văd progrese, păcat de rezultat. Am avut ocazii mari la 2-1. Dacă eliminăm greșelile personale, putem câștiga puncte la Arad. Dacă ai portar și o linie de fund cu experiență, e foarte greu să te bată cineva în Liga a II-a. Au fost greșeli care s-au repetat la unii”, a declarat Remus Steop, antrenor Fortuna Covaci

 

Articol scris de Cornel BIHOLARI
 

29 Aug. 2009, 18:54 Seria 2
Pe aceeași temă