Luceafărul câștigă fără probleme la Clinceni după ce a fost condusă. „Nu ne-am speriat, iar apoi jocul a fost la discreția noastră”

Marius ANGHEL 04 Dec. 2016, 12:19 Campionat
Luceafărul câștigă fără probleme la Clinceni după ce a fost condusă.**

Luceafărul Oradea s-a întors cu toate punctele din deplasarea de la Clinceni, acolo unde a câștigat, sâmbătă, cu 3-1 în prima etapă a returului Ligii 2. Academica a deschis scorul, dar Arnăutu, cu o dublă, și Păcurar au întors rezultatul și și-au luat revanșa după înfrângerea din tur care a dus la demisia antrenorului Florin Fărcaș.

Meciul, desfășurat la Clinceni, a început bine pentru gazde, care au izbutit să deschidă scorul în minutul 11, după ce Antohi a marcat cu un șut fără speranțe pentru portarul Pap. Apoi, replica bihorenilor a venit în minutul 19, când Roșu a șutat de la 14 metri, puțin pe lângă bara porții apărate de Matache. Un minut mai târziu, Bedea a expediat o torpilă de la 30 de metri, dar mingea a trecut pe lângă vinclul din stânga al porții gazdelor.

Atacurile elevilor antrenorului Cristian Lupuț s-au intensificat, iar în minutul 24, după o combinație de efect între Roșu și Arnăutu, cel din urmă a tras plasat, dar Matache a reținut. Inevitabilul s-a produs și, după ce același Roșu a combinat din nou perfect cu Arnăutu (31), acesta din urmă a pătruns în careu, a croșetat trei apărători, l-a driblat și pe Marin Marian și a înscris pe lângă Matache, ieșit în întâmpinare.

La 1-1, gazdele au revenit din nou în ofensivă și, în minutul 38, Coman a ratat din poziție favorabilă preluarea conducerii jocului, iar, în minutul 43, Florin Ștefan a irosit o bună oportunitate de a înscrie, ratând incercepția cu balonul trimis excelent de Udrea. Astfel, s-a intrat în pauză cu scor egal.

Repriza secundă a aparținut bihorenilor, care au avertizat mai întâi în minutul 55, când Salif Nogo a reluat cu capul din 6 metri, puțin pe lângă bara porții apărate de Matache însă. Totuși, în minutul 64, Luceafărul a trecut la conducere. Arnăutu a înscris din nou pentru bihoreni, cu puțin noroc. Lansat în adâncime de Roșu, atacantul Luceafărului a rămas față în față cu Matache, în prima fază portarul a respins, mingea i-a revenit și a înscris apoi în colțul din dreapta.

Lovitura de grație a dat-o însă Păcurar, în minutul 71, care a înscris de la punctul cu var după ce Nițu l-a faultat în careu pe același Arnăutu.

La 1-3, gazdele nu au mai avut ce pierde și au ieșit mai mult în atac, iar, în minutul 77, Predescu a ajuns în poziție bună de finalizare, dar portarul Pap a fost salvator. De asemenea, în minutul 84, Pap s-a evidențiat din nou în poartă la o altă minge trimisă bine de același Predescu.

Rezultatul final a fost 3-1 pentru Luceafărul, care a obținut o victorie foarte importantă din deplasare, tocmai pe terenul unei echipe care în ultima perioadă a avut o serie de rezultate pozitive. Astfel, formația bihoreană a urcat din nou pe locul 9 al clasamentului, cu 25 de puncte. Academica Clinceni se află pe locul 12, cu 21 de puncte.

„Până să înscriem am avut cinci ocazii de gol, dar cei care au reușit să marcheze primii ai fost ei. Nu ne-am speriat, iar după ce am dat golul egalării jocul a fost la discreția noastră. Am dominat adversarul din toate punctele de vedere. Toți jucătorii au evoluat foarte bine, s-au dăruit și au obținut o victorie pe deplin meritată. Felicitările mele”, a concluzionat, pentru bihon.ro, antrenorul Cristian Lupuț.

FC ACADEMICA CLINCENI – LUCEAFĂ‚RUL ORADEA  1-3
Antohi 11′ / Arnăutu 31′, 64′, Păcurar 71′ – penalty

Matache (cpt.) – Vențer, M. Marin, Andr. Nițu, Perju – Ad. Udrea, C. Predescu – Fl. Ștefan, Antohi (Gojnea 71), Fota – M. Coman (Lemnaru 39)
Rezerve neutilizate: Crivăț – R. Crișan, Pecilă, Olea, Dogaru
Antrenor: John Ene

Ed. Pap – Balea, Nogo, Hlinca, I. Ban – Țegle – C-tin. Roșu (cpt.)(Balla 77), Bedea, Păcurar, Cr. Cigan (Feher 69) – Arnăutu (I. Cuc 88)
Rezerve neutilizate: Goia – Zs. Lukacs, Sorian, Drăgan
Antrenor: Cristian Lupuț

Stadion: Arena 1 (Clinceni); Arbitru: Omar Cristian Dumitrică (Craiova); Asistenți: Florin Pucheanu (Ulmi) și Răzvan Mihai Dobre (Șotânga).

Articol scris de Florin MIHALCA (Bihoreanul)

Marius ANGHEL 04 Dec. 2016, 12:19 Campionat
Pe aceeași temă