S-a întors roata. Fortuna a câștigat la Reșița, deși a jucat mai prost: „Ne-am clătinat noi puțin, dar important e că ne-am revenit”

Marian Dima, Marius ANGHEL 10 Nov. 2014, 16:42 Campionat

Fortuna Poiana Câmpina, cu Vivi Stamate pe bancă, a „pus-o” de încă trei puncte, câștigând sâmbătă derbiul pentru locul 2 de la Reșița. A fost a treia victorie consecutivă, a doua în deplasare, a elevilor lui Stamate, care au răzbunat eșecul din tur, câștigând un meci parcă tras la indigo cu acela din startul campionatului!

Asta pentru că, dacă la Câmpina, Fortuna a fost echipa care a avut marile ocazii și a plecat de pe teren învinsă cu 2-1, acum „roata norocului” s-a întors, prahovenii câștigând un meci în care gazdele au irosit cel puțin trei ocazii imense! Culmea, „ratangiul” etapei a fost chiar un jucător ploieștean – Constantin Stoica – fotbalist care nu l-a putut învinge pe portarul Popescu din poziții favorabile, un alt ex-petrolist, Enescu, nimerind bara, în min. 73.
Damian (min. 29, direct din lovitură liberă) și Antohi, care a deviat șutul lui Zsiga (min. 81, din marginea careului) – au adus victoria Fortunei, în timp ce pentru gazde a marcat Ionuț Popescu (min. 30).

De remarcat titularizarea lui Mihai Stancu, cel care a primit credit din partea antrenorului, ca titular, după ce Cioinac a acuzat unele probleme medicale. Fortuna a rezistat pe final și cu un om în minus, Dobrosavlevici fiind eliminat, „frumusețea” punctelor obținute nefiind însă „afectată” în vreun fel.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

La finele partidei, antrenorul Daniel Oprița era foarte supărat, dar și convins că înfrângerea de sâmbătă a fost doar un accident. „Am pierdut pentru că ei au dat două goluri și noi doar unul. Echipa a făcut poate cel mai bun meci. Ei au dat două goluri din două ocazii. Noi am avut o grămadă de ocazii. S-a întors norocul. Și noi am câștigat la ei cu noroc. Am făcut un meci bun, nu i-am lăsat să joace, au jucat numai cu mingi lungi și cred că dacă dădeam gol la bara lui Ionescu le dădeam mai multe, pentru că nu puteau să reacționeze, deoarece nu au arătat nimic în meciul ăsta. Îi felicit pe băieți pentru jocul pe care l-au făcut, sunt sigur că vom câștiga următoarele meciuri”, a comentat Oprița.

„Faptul că am câștigat deși nu am jucat bine ne face să credem că suntem pe un drum bun. Ne-am clătinat noi puțin, dar important e că ne-am revenit. Noi ne batem pentru fiecare joc, ăsta e obiectivul nostru. Nu ne-am fi mulțumit cu un punct. Am întâlnit o echipă foarte puternică, bine organizată, dar norocul a fost de partea noastră. Am dat două goluri unei echipe care primise unul singur tot turul. Nu am fost mai buni, dar am fost mai puternici”, a afirmat antrenorul Fortunei, Vivi Stamate.

METALUL REȘIȚA    1
AFC FORTUNA    2

Ionuț Popescu ”30 / G. Damian ”29, Antohi ”81

Zimmermann (cpt.) – R. Cristian, Ionuț Popescu, Breșneni, Anițoiu – Oct. Vasile, D. Enescu (A. Voinea ”83), Feher, L. Manole (Vaștag ”85) – C. Stoica (A. Neagoe ”71), Buhăescu
Rezerve nefolosite: Ad. Pascal – I. Tătaru, Cl. Ionescu, A. Roman
Antrenor: Daniel Oprița

Iustin Popescu – Dobrosavlevici, B. Șandru, M. Marin (cpt.), G. Damian – Honciu (Birău ’84), Minciună, M. Stancu, V. Munteanu (H. Crișan ”90+1) – Chipirliu (Zsiga ”81), Antohi
Rezerve nefolosite: Gârlea – Al. Aldea, B. Năstase, Cioinac
Antrenor: Aurelian Stamate
Eliminat: Dobrosavlevici ”85 (două galbene)

Stadion: „Mircea Chivu” (Reșița); Spectatori: 2.000; Arbitru: Cătălin Popa (Pitești); Asistenți: George Florin Neacșu (Câmpulung Muscel) și Romică Bîrdeș (Pitești); Jucătorul meciului: Mihai Stancu.

Articol scris de Marian Dima
Foto: Express de Banat

Marian Dima, Marius ANGHEL 10 Nov. 2014, 16:42 Campionat
Pe aceeași temă