FC Clinceni a defilat în primul amical, însă a avut un adversar modest. Trei jucători au reușit „duble”

Marius ANGHEL 12 Jul. 2015, 08:45 Pregătiri, amicale

Sâmbătă dimineață, Laszlo Balint a tras linie după o primă săptămână de pregătire pentru FC Clinceni cu un amical împotriva unui adversar dintr-o ligă inferioară, a patra din Ilfov. Gruparea din Liga a 2-a a primit vizita, pe teren propriu, a Viitorului Dragomirești, pe care l-a învins la scor de maidan, 8-1, cu toate că a folosit mulți jucători aflați încă în probe și care nu se cunosc între ei.

Balint și-a împărțit în mod egal lotul și a decis să-i vadă cum se desfășoară pe toți jucătorii timp de 45 de minute. Cel mai sonor nume care a fost folosit și care reprezintă o noutate la FC Clinceni a fost Alin Dobrosavlevici, jucătorul lui Dinamo care sezonul recent încheiat a evoluat la ACS Berceni.

Prima echipă trimisă în teren a marcat de două ori în poarta Dragomireștiului, ambele reușite fiind consemnate de Florin Budeanu, însă show-ul a venit abia după pauză, atunci când pe gazon au apărut Huiban, Antohi, Bâtfoi sau Pham Huy, toți marcatori a șase goluri în total. În a doua repriză au fost folosiți și Marius Gheorghe (ex Inter Clinceni) și Andrei Gavrilă (junior Steaua), primul dintre aceștia neconvingându-l pe antrenor că are calitățile necesare pentru a evolua în Liga 2, astfel că s-a renunțat la a mai fi testat în continuare.

„Astăzi (n.r. sâmbătă, 11 iulie), FC Clinceni a încheiat prima săptămână de antrenamente din perioada precompetițională a sezonului. Nu a fost o săptămână ușoară nici pentru mine, nici pentru jucători, suntem la stadiul în care evaluăm jucători pentru ca să creăm un grup bun. Am reușit să cristalizăm un nucleu și sper ca până joi, când vom începe primul cantonament, la baza proprie, să avem lotul conturat, măcar în proporție de 75-80%.

În altă ordine de idei, amicalul de dimineață, în compania echipei de liga a 4-a, Viitorul Dragomirești, s-a încheiat cu scorul de 8-1 în favoarea noastră. Chiar dacă este o perioadă în care rezultatele acestor amicale nu contează atât de mult, sunt mulțumit că am reușit un joc destul de consistent, atitudinea băieților a fost una foarte bună, în condițiile unei evidente lipse de omogenitate”, a scris Laszlo Balint pe pagina sa de Facebook.

După acest amical jucătorii au primit liber, luni urmând a reveni la antrenamente.

FC Clinceni – Viitorul Dragomirești 8-1
Fl. Budeanu (2), Antohi (2), Huiban (2), Bâtfoi, Pham Huy

FC Clinceni (I): Toma – Al. Andrei, Dobrosavlevici, R. Barbu, Oșca – Nicolici, Cr. Matei – Naciu, Al. Neagu, C. Păun – Fl. Budeanu.
FC Clinceni (II): Mihalache – Pham Huy, Antoche, M. Ștefan, G. Damian – Ant. Popa, Mitea – Bâtfoi, Antohi, Fl. Ștefan – Huiban. Au mai intrat: M. Gheorghe, A. Gavrilă

Pentru fosta Academica urmează de luni reluarea pregătirii, miercuri este planificat un amical cu Gloria Popești Leordeni, tot pe teren propriu, iar în perioada 16-23 iulie se intră în primul cantonament centralizat, la Clinceni.

Andrei Marinescu se pregătește cu FC Clinceni

În săptămâna de pregătire ce s-a încheiat ieri, sub comanda lui Laszlo Balint s-a antrenat și fostul portar al echipei FC Brașov, Andrei Marinescu. Goalkeeperul ce le are în CV și pe Rapid sau Petrolul nu a fost folosit în amicalul cu Viitorul Dragomirești, deoarece tehnicianul a vrut să testeze alți portari. Totuși, rămânerea lui Marinescu la Clinceni este puțin probabilă, chiar dacă de luni va reveni la antrenamente. „El, deocamdată, doar se pregătește cu noi și nu puteam să îl folosesc în condițiile în care noi suntem în căutări pentru postul de portar. Îmi doresc foarte mult să rămână, dar e greu… Valoarea lui nu este de liga a doua. Ar fi ceva incredibil să ne ajute, măcar până în iarnă”, ne-a spus Balint.

Calendarul meciurilor amicale pentru FC Clinceni:

11 iulie: FCC – Dragomiresti (L4)  8-1 / (Fl. Budeanu (2), Antohi (2), Huiban (2), Bâtfoi, Pham Huy)
15 iulie: FCC – Popești Leordeni (L3)
18 iulie: FCC – Metaloglobus (L3)
25 iulie: Juventus (L3) – FCC

1 august: FCC – Dunărea Călărași (L2)
5 august: FCC – CS Afumați (L3)
8 august: Dunărea Călărași (L2) – FCC
15 august: FCC – CS Mioveni (L2)

Marius ANGHEL 12 Jul. 2015, 08:45 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă