Giovanni Pisano, antrenorul lui FC Caransebeș: „După etapa de sâmbătă, campionatul s-ar putea împărți în două și vrem să vedem exact unde ne situăm”

Giovanni Pisano, antrenorul lui FC Caransebeș:

 În cadrul conferinței săptămânale de presă, antrenorul lui FC Caransebeș 1913, Giovanni Pisano, a ținut să facă câteva precizări referitoare la victoria din deplasare, din etapa trecută, obținută în fața Metalului Reșița, un meci deosebit de important, care i-a dus pe gugulani pe treapta a patra a clasamentului.

„A fost un meci în care s-a jucat puțin fotbal, asta pe de o parte din cauza terenului greu, iar pe de altă parte datorită dorinței ambelor echipe de a obține cele trei puncte. Băieții mei au luptat, chiar dacă am întâlnit ultima clasată din seria noastră, însă era o echipă cu un nou antrenor (Eugen Trică – n.r.) și care, cu siguranță, voia să-și treacă în palmares prima victorie pe teren propriu”.

Referitor la partida de sâmbătă, 3 octombrie, din etapa a VI-a, când caransebeșenii vor primi pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuș vizita celor de la FC Bihor, Giovanni Pisano a spus că și-ar dori o victorie în acest meci, în ideea de a continua seria pozitivă începută la Reșița. „După această etapă, campionatul se poate împărți în două grupe, iar noi vom avea astfel posibilitatea să vedem exact unde ne situăm și fiindcă dorința noastră este să fim acolo sus și să ne luptăm pentru obiectivul pe care l-am mai declarat, de a ne clasa între primele cinci echipe. Am încredere în băieți, mai ales că am lucrat și vom mai lucra până la acest joc la capitolul psihologic, pentru a debloca situația cu care ne confruntăm de câteva etape, nereușind, în primele 15-20 de minute, să ne impunem jocul stabilit la antrenamente și pentru care ne pregătim zi de zi, făcând cadou adversarilor începuturile de meci. Sperăm să ne deblocăm și să înscriem în primul sfert de oră, să ne facem încă din start jocul și să arătăm că suntem o echipă care merită să stea acolo sus, cu atât mai mult cu cât jucăm în fața propriilor suporteri, care, până acum, s-au dovedit a fi al doisprezecelea jucător al nostru. Băieții care vor intra în teren sunt sigur că vor da 200 la sută randament, sunt toți motivați, mai ales că e posibil să fac și câteva schimbări, având în vedere programul încărcat pe care îl vom avea, sâmbătă – miercuri – sâmbătă, și sunt sigur că cei care vor evolua vor răspunde cu brio cerințelor mele”, a mai spus Pisano.

Răducu nu e refăcut complet, Suciu așteaptă recursul, Roșoagă a început antrenamentele

Întrebat de ziariști dacă are probleme de lot, tehnicianul italian al gugulanilor a declarat că fundașul central Răducu nu este încă refăcut complet și speră să conteze pe el măcar în partida de miercuri. De asemenea, Suciu este incert, el primind două etape de suspendare în urma unui cartonaș roșu, iar la ora aceasta nu cunoaște răspunsul la recursul făcut la această decizie, iar Roșoagă, care a avut probleme la mână, a început antrenamentele. „În principal, problemele le avem în apărare, dar sunt convins că băieții care au să intre au să joace foarte bine, fiindcă vor să-și arate valoarea, mai ales că în concepția mea aici suntem un grup, nu ne uităm la fiecare în parte. Sigur, cei doi absenți sunt importanți, dar avem forța să facem diferența, iar băieții care îi vor înlocui sunt sigur că vor da maximum de randament și se vor ridica la nivelul așteptărilor”, a mai adăugat Giovanni Pisano.

Articol scris de Adrian CRÂNGANU

Pe aceeași temă