Gică Popescu rămâne la Târgoviște!

03 Jul. 2012, 12:54 Seria 2
Gică Popescu** rămâne la Târgoviște!

Iubitorii fotbalului dâmbovițean răsuflă ușurați: Gică Popescu s-a înțeles cu autoritățile locale și județene și va continua să se implice în proiectul fotbalistic Chindia Târgoviște. Întâlnirea decisivă a avut loc marți dimineață, la ora 9, la Consiliul Județean, la masa tratativelor aflându-se, în afară de fostul căpitan al Barcelonei, președintele CJD, Adrian Țuțuianu, primarul Târgoviștei Gabriel Boriga și rectorul Universității Valahia, Călin Oros.

Părțile s-au înțeles pentru susținerea necondiționată a echipei de fotbal, care a încheiat campionatul 2011-2012 pe locul 7 în clasamentul seriei B2. „Toată lumea a fost de acord ca acest proiect să continue. Este un proiect frumos, care aduce lumea în tribune. Mă bucur că s-a ajuns la un consens, pentru oamenii din Târgoviște. Chindia a fost lider în clasamentul numărului de spectatori, iar acești suporteri merită să vadă în continuare fotbal”, și-a început Gică Popescu speach-ul în fața ziariștilor, la scurt timp după încheierea întrevederii de la CJD.

Se pare că atât Consiliul Județean, cât și Primăria Târgoviște, au promis sprijin substanțial pentru Chindia Târgoviște, implicarea Universității Valahia constând în reduceri importante la cazarea în campus pentru fotbaliștii din afara orașului.

Marțea viitoare, tot de la ora 9, a fost programată o nouă întâlnire, în care vor fi analizate aspecte care țin de bugetul clubului, cheltuieli etc.

„Nu fac afaceri la Târgoviște!”

Gică Popescu le-a răspuns pe un ton categoric celor care l-au acuzat în media că ar derula afaceri la Târgoviște și că ar fi pus ochii pe terenul actualului stadion. „Am venit pentru fotbal la Târgoviște. Nu am făcut afaceri în Târgoviște și nici nu voi face. Nu am în plan să îmi construiesc vreo casă aici. Să stea liniștiți cei care au scos asta. Eu nu am timp să mă duc la casele mele, pe unde le am împrăștiate. Vin de plăcere la Târgoviște, dar prefer să mă întorc să dorm acasă, la București”.

Gică Popescu despre…
… susținere financiară: Până acum, absolut tot ce s-a făcut la echipă a fost plătit din bugetul clubului. Nu a venit nimeni care să dea măcar un pahar de apă. În afara celor implicați, respectiv CJ Dâmbovița, Primăria și Universitatea Valahia, nimeni nu a venit cu nimic.

…organigrama clubului: Sunt foarte puțini oameni în club. Este imposibil să lucrăm cu un singur asistent medical, care e și magazioner, și maseur etc. Avem nevoie de încă 2-3 oameni pentru a completa organigrama. În primul rând ne trebuie un președinte, apoi am dori să avem un director sportiv, un om din Târgoviște care să fie permanent lângă echipă.

…stadion: Stadionul nou nu este o ambiție a lui Gică Popescu. Actuala arenă nu va mai putea găzdui, în câtva timp, jocuri oficiale. Nu va mai fi omologată. Pentru un nou stadion, ne trebuie curaj și inițiativă. Nu se poate face un stadion de azi pe mâine, un termen realist este de doi ani.

…transferuri: La finalul campionatului aveam o listă cu 5-6 jucători pe care să îi aducem aici. Dintre ei, doi erau târgovișteni, iar altul era străin. Vom vedea ce putem face acum. Poate că mulți dintre finaliștii de la juniori vor face pasul la echipa mare. Nu punem obiective pe termen lung. Ne dorim să câștigăm fiecare meci.

…banca tehnică: Echipa continuă cu Flavius Stoican. Mai are contract un an, dacă nu intervine ceva neprevăzut, o să își ducă la capăt angajamentul.

300.000 de euro a investit Gică Popescu la Târgoviște în 2010-2012

Articol scris de Ionuț MARIN

03 Jul. 2012, 12:54 Seria 2
Pe aceeași temă