Gică Popescu, cetățean de onoare al Târgoviștei!

07 Sep. 2011, 18:41 Seria 2
Gică Popescu,** cetățean de onoare al Târgoviștei!

Fostul jucător al naționalei, acum implicat în proiectul Chindia, va primi joi distincția de cetățean de onoare al municipiului Târgoviște. Inițiativa a venit din partea primarului Gabriel Boriga și – atipic pentru Consiliul Local Municipal – a fost votată în unanimitate. Titlul de cetățean de onoare îi va fi acordat lui Gică Popescu chiar de ziua municipiului Târgoviște, pe 8 septembrie.

Au spus pa Cupei!

Chindia Târgoviște a părăsit Cupa României în turul V, 0-1 pe teren propriu cu Astra II Giurgiu. Dacă gazdele au mizat pe tineret și rezerve, în general jucători prea puțin sau deloc folosiți la nivelul Ligii a II-a, oaspeții au aliniat numaipuțin de cinci componenți ai prim-divizionarei în garnitura de bază de la Târgoviște. Chiar și așa, Astra II s-a calificat cu emoții, victorie la limită obținută prin golul lui Rusu (55). Oghinciuc – ex FC Snagov – a făcut minuni în poarta Chindiei, iar Băluță a nimerit bara la cea mai clară ocazie a dâmbovițenilor. Finalul a aparținut târgoviștenilor, care au dominat însă haotic, fără a pune în pericol poarta apărată de Cezar Lungu.

Public needucat

La două zile după ce 5.000 de oameni umpleau până la refuz tribunele deschise pe Eugen Popescu, la meciul de Cupă n-au mai fost decât o mie de persoane, în condițiile în care intrarea a rămas liberă iar miza partidei era calificarea în 16-imile de finală ale competiției. Așa-zișii fani ai Chindiei și-au dat în petec în mitanul secund, imediat ce Astra II a reușit deschiderea scorului. „Rușine să vă fie”, s-a scandat din tribuna I, tonul fiind dat de câțiva huligani aflați sub influența alcoolului. Personaje care, în mod cert, nu cunosc lotul Chindiei, atâta vreme cât nu au realizat că raportul de forțe este disproporționat, respectiv rezervele Târgoviștei, fără meciuri în picioare în Liga a II-a, versus o garnitură cu cinci titulari de la echipa mare a Astrei. Roș-albaștrii le-au bătut obrazul spectatorilor la finalul meciului, pierdut la limită cu Astra II, 0-1. „Puștii nu meritau un asemenea tratament. Nu a fost cel mai bun meci al lor, dar au dat cât au putut pe teren”, a venit concluzia unuia dintre titularii Chindiei de la seniori.

Articol scris de Ionuț MARIN

07 Sep. 2011, 18:41 Seria 2
Pe aceeași temă