Gherman nu mai vine la Arad: „Chiar dacă aș lăsa de la mine nu am pe cine antrena”

Marius ANGHEL 14 Apr. 2014, 16:23 Seria 2
Gherman nu mai vine la Arad:**

Se știe că după meciul de la Reșița, antrenorul principal al „Bătrânei Doamne” le-a transmis lui Dorin Micșa și Cătălin Barbu, singurii „oficiali” utiști rămași pe baricade, că în cazul în care nu se vor rezolva măcar o parte din problemele de la club el nu se va mai prezenta la programul echipei. Cum în weekend nu s-a întâmplat nimic pozitiv, Stelian Gherman a rămas la Cluj, așa că ședința de pregătire de după-amiază e în „aer”.

Fostul fotbalist al „șepcilor roșii” spune că știa că situația de la UTA nu e roză în momentul în care a acceptat să preia echipa, însă nu credea că lucrurile sunt chiar atât de grave. „De când am venit la Arad am văzut numai fețe triste la club, de la jucători, medic, maseur și restul angajaților. E foarte greu să lucrezi într-o astfel de atmosferă, să le ceri tuturor să-și facă treaba profesionist, atâta timp cât gândul lor e altundeva. Apoi, ne-am confruntat și cu probleme de gen hrană, vitaminizare, transport, ceea ce, de asemenea, e nepermis mai ales la un club de Liga a 2-a. Totul a culminat cu refuzul jucătorilor de a se mai antrena și a se deplasa la meciul oficial de la Reșița, unde am aliniat o echipă de copii ce și-a dorit mult, dar atât a putut…”, a explicat Gherman.

Tehnicianul mai spune că el ar mai face un mic compromis, dar atâta timp cât fotbaliștii rămân nemulțumiți nu prea își vede rostul la UTA. „Chiar dacă aș lăsa de la mine nu am pe cine antrena. Jucătorii mi-au transmis deja că nu se vor mai antrena atâta timp cât nu li se vor rezolva probleme, iar eu nu am acceptat să vin la Arad pentru a pregăti copii și juniori. Să nu uităm că vineri începe play-outul cu un meci chiar decisiv pentru noi în lupta pentru salvarea de la retrogradare, iar noi ne gândim la orice numai la fotbal nu. În plus de asta, mă văd în situația de a-mi pierde colaboratorii. Mă și simt prost că l-am adus lângă mine pe Costică Olariu, a cărui situație contractuală a rămas în aer. Nici antrenorul cu portarii, Vasile Sin, nu se va mai prezenta la echipă”, ne-a mărturisit în această dimineață Stelian Gherman.

În fine, acestuia nu i-a căzut prea bine atacul subtil al lui Adrian Falub. Fostul antrenor al „textiliștilor” a sărit în apărarea fotbaliștilor străini, pe care urmașul său pe banca tehnică nu-i consideră mai valoroși decât fotbaliștii autohtoni. „Nu vreau să intru în polemică cu Adi, pe care îl respect. Nu am spus că fotbaliștii străini de la UTA nu au valoare, ci doar că eu aș prefera să cresc tineri fotbaliști români în loc să aduc jucători din alte țări. Dar, fiecare cu concepția lui. Apoi, mai recunosc că am făcut la antrenamente și 5 cu 2 sau am jucat tenis cu piciorul, dar asta numai pentru că am dorit să-i duc pe jucători la un nivel psihic cât de cât normal. Mi-ar fi plăcut și mie să am liniște și condiții să-mi pun în practică metodele de antrenorat sau măcar posibilitatea să le fac un consult medical fotbaliștilor care se dau accidentați. Când am venit la Arad am găsit 5-6 titulari cu probleme medicale, fără a ști exact ce au și când își revin. Nu e normal acest lucru, noroc că nu am jucat în această perioadă meciuri foarte importante pentru clasament, dar de acum înainte orice neajuns ne poate fi fatal pentru îndeplinirea obiectivului”, a adăugat Gherman.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 14 Apr. 2014, 16:23 Seria 2
Pe aceeași temă