Gaz Metan a câștigat cu noroc în Zăvoi. Medieșenii au învins, scor 1-0, în derby-ul Seriei 2, cu CSM Râmnicu Vâlcea

Adrian MUJEA, Cristian Voicu 05 Mar. 2016, 18:08 Seria 2
Gaz Metan a câștigat cu noroc în Zăvoi. ** Medieșenii au învins, scor 1-0, în derby-ul Seriei 2, cu CSM Râmnicu Vâlcea
  • Gavra, fostul atacant de la Viitorul, a fost singurul marcator al Gazului, care începe perfect sezonul, cu două victorii din două meciuri.
  • „Ne-am bătut singur”, a spus Alexandru Pelici după meci.

 

Într-un joc modest, în care ambele echipe au fost mulțumite cu egalul și nu au riscat, sibienii au marcat unicul gol în minutul 86, prin Gavra, care a profitat de o gafă în lanț a defensivei vâlcene, pornită inițial de la Georgescu, apoi Dumitrașcu a respins greșit în flancul stâng până la Al.Munteanu, care centrează, Coșereanu ciupește mingea pe lângă portarul Fildan, ieșit total neinspirat și Gavra a înscris în poarta goală.

Pe teren, Vâlcea a avut un ușor plus, ratând câteva ocazii mari. Astfel, în minutul 39, după un corner, Greab a ieșit greșit și Pârvulescu a reluat cu capul, dar mingea s-a scurs pe lângă poartă. Apoi, în primul minut al părții secunde, C.Stoica a scăpat singur cu Greab, dar șutul său a trecut pe lângă. În ultimul minut al prelungirilor, după o lovitură liberă din flancul drept, Georgescu, singur în șase metri, a reluat cu capul în piciorul portarului Greab.

Mai este de remarcat eliminarea fundașului oaspeților, L.Cristea, în minutul 88, pentru al doilea galben.

După eșecul de azi, Vâlcea a pierdut fotoliul de lider, iar antrenorul Alexandru Pelici a subliniat că nici obiectivul prioritar, calificarea în play-off, nu este încă atins. „Am avut patru ocazii mari, ne-am bătut singuri, e supărător că am pierdut dintr-o fază total aiurea, a fost lipsă de maturitate în gestionarea fazei. Dacă nu meritam să câștigăm, în nicun caz nu meritam să pierdem, după raportul ocaziilor, Gaz Metan nu a fost peste noi. Cred că egalul mulțumea ambele echipe, dar cine greșea prima ar fi fost taxată, am făcut-o noi, chiar dacă am avut ocazii mai multe și mai mari, nu am gestionat bine momentele cheie. Vorbeam de promovări și vise frumoase, dar trebuie să ne revenim repede, noi nu suntem încă în play-off, trebuie să aducem puncte”, a declarat Alexandru Pelici

Leo Grozavu s-a dovedit inspirat, faza golului fiind creată de doi jucători intrați în partea secundă, cu Coșereanu pasând decisiv la reușita lui Gavra. „Este o victorie importantă, mai ales că am avut o toamnă neproductivă, în cazul unei înfrângeri, ne depărtam la șapte puncte de Vâlcea și nu era confortabil. Totul se va decide în play-off, pentru noi este important să rămânem aproape de celelalte echipe. Nu există o echipă care să se impună prin diferența valoare, se joacă încrâncenat pe teren fiecare meci, fără spectacol, așa a fost și azi. Va trebui să ne omogenizăm rapid, astfel  e greu să duci tot campionatul numai cu șansă. Din punctul meu de vedere, al doilea galben pentru Cristea  a fost ușor acordat, jucătorul de la Vâlcea a intrat în el! Nici un punct nu era rău, trei puncte sunt extraordinare. CSM nu a avut situații, nici noi nu am avut ocazii, am vrut să câștigăm, dar nu am riscat foarte mult, important era să nu pierdem. În play-off este alt campionat, asta este clar, echipa care va juca și va câștiga meciurile, va promova, orice egal este un avantaj pentru celelalte”, a declarat Leo Grozavu.

CSM Râmnicu Vâlcea – Gaz Metan Mediaș 0-1 (0-0)
Gavra 86

Fildan – Oct. Vasile, Pârvulescu, I. Stoica (cpt.), Dumitrașcu – Iordache, Artean – Firțulescu (Bg. Geantă 77), Cl. Ștefan (Piscanu 66), Georgescu – C. Stoica (Samson 81). Antrenor Alexandru Pelici

Greab – M. Stancu, L. Cristea, Cazan, G. Neagu – Al. Iacob, Bic – Figliomeni (Coșereanu 46), Tîrcoveanu (Danci 80), Al. Munteanu (cpt.) – Staicu (Gavra 64). Antrenor Leo Grozavu
Eliminat: L. Cristea 88

Stadion: Municipal (Baia Mare), Spectatori: 1.700; Arbitri: Andrei Antonie (București); Asistenți: Adrian Popescu (Craiova) și Florin Neacșu (Câmpulung Muscel).

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Cristian Voicu 05 Mar. 2016, 18:08 Seria 2
Pe aceeași temă